Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Resucitarea Europei

Statele din Uniunea Europeană dau semne că și-ar reveni din recesiunea economică ce le-a afectat din cauza pandemiei.
 aboneaza-te
economia Europei

Statele din Uniunea Europeană dau semne că și-ar reveni din recesiunea economică ce le-a afectat din cauza pandemiei. Cele 2,6 trilioane de dolari din totalul cheltuielilor de recuperare dezvăluite de UE, cheltuieli ancorate cu 750 de miliarde de euro pentru emisiunea de creanță comună, au început deja să stabilizeze piețele, informează Bloomberg.

Mai mult decât atât, această sumă ar putea restabili un simț al unității față de un bloc aflat sub presiune severă. Recesiunea economică este împrăștiată neuniform pe întregul continent european. De aceea, inițiativa aceasta ar constitui un pas important pentru uniunea fiscală pentru cele 27 de state membre. De asemenea, scopul inițiativei este de a defini UE ca fiind mai degrabă o forță a binelui decât un mijlocitor irelevant.

Criza coronavirus a provocat în UE cea mai dramatică recesiune din istorie. Astfel, UE va trebui să își valorifice puterea colectivă pentru a strânge sume mari de bani care nu vor fi restituite de către statele beneficiare.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii