Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Restaurantele din New York au primit acceptul de a servi în interior. Ce reguli trebuie respectate?

Restaurantele din New York au primit acceptul de a servi în interior începând cu 30 septembrie.
New York shutterstock_559729618

 Restaurantele din New York vor putea servi în interior în limita a 25% din capacitatea lor obișnuită, a anunțat guvernatorul Cuomo, potrivit AFP.

Angajații restaurantelor trebuie să măsoare temperatura la intrare, iar clienții trebuie să  furnizeze detalii de contact, care pot fi utilizate în caz de contaminare. Unitățile nu vor putea servi după miezul nopții, niciun client nu va putea sta la bar și toate mesele vor trebui să fie separate la cel puțin doi metri, a indicat guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo.

Mai mulți aleși, democrați și republicani, inclusiv președintele Donald Trump, ceruseră, în ultimele zile, ca restaurantele din New York să fie din nou autorizate să servească în interior, așa cum se întâmplă în toate celelalte zone din Statul New York.

Guvernatorul a anunțat că echipele de control vor fi extinse pentru a încerca să acopere toate cele aproximativ 10.000 de restaurante din New York.

„Restaurantele prezintă un risc potențial din cauza concentrării oamenilor din interior, dar deficitul este considerabil atunci când nu pot funcționa”, a recunoscut Andrew Cuomo la o conferință de presă.

Guvernatorul a avertizat că serviciul în interior ar putea fi interzis din nou dacă rata cazurilor pozitive pentru coronavirus va crește semnificativ, după ce a fost sub 1% timp de o lună.

În schimb, dacă cifrele rămân la nivelul actual, Andrew Cuomo intenționează să permită restaurantelor să primească clienți la 50% din capacitate începând cu 1 noiembrie.

Potrivit unui studiu al New York Times, care se bazează pe datele de pe site-ul Yelp, aproape 900 de restaurante au închis definitiv în New York de la începutul pandemiei.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii