Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

CORONAVIRUS |
|

Restaurantele din București se redeschid de astăzi la 30% din capacitate

Sălile de spectacol, cinematografele, restaurantele şi cafenelele din Bucureşti se redeschid de astăzi la 30% din capacitate.  
victoria australia restrictii

Unitățile vor funcționa în intervalul orar 5:00 – 21:00, în baza deciziei Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, drept urmare a scăderii ratei de îmbolnăvire de COVID-19 sub 3 la mia de locuitori.

Între timp, restricţiile de circulaţie pe timp de noapte se mențin. „Evident că venim de la o incidenţă de 7 şi acum mi se pare 2,62 o incidenţă mică, dar suntem încă în scenariul galben. Asta înseamnă că există pericolul ca lucrurile să se poată întoarce şi nu vrem să se întâmple lucrul acesta. Vrem ca lucrurile să evolueze spre bine şi să ajungem la o rată de infectare cât mai mică şi lucrul acesta se poate realiza prin menţinerea măsurilor de siguranţă sanitară şi evident prin vaccinare. Concentrarea noastră va fi în principal pe zona de vaccinare, dar vom menţine măsurile de siguranţă sanitară”, a declarat Alin Stoica.

Următorul pas, potrivit prefectului capitalei, va fi deschiderea sălilor de spectacol şi a restaurantelor la o capacitate de 50% şi permiterea evenimentelor în aer liber cu 300 de participanţi. 

Următorul prag stabilit de experţii epidemiologi este de 1,5 la mia de locuitori şi acolo vor interveni o serie de relaxări, aşa cum sunt deja prevăzute în legislaţie. De exemplu sălile de spectacol şi restaurantele vor putea funcţiona la o capacitate de 50% şi vor putea fi permise de exemplu evenimente în aer liber cu maxim 300 de participanţi, gen concerte. Trebuie să ţinem cont de faptul că actuală hotărâre de Guvern privind starea de alertă urmează să fie şi ea revăzută la 30 de zile de când a fost dată, adică undeva pe 13 mai şi atunci vom observa şi deciziile pe care le va lua Guvernul, în urma discuţiilor în Comitetul interministerial care a fost creat”, a conchis Stoica.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii