Cautare
, Contributor

Gastronomie |
|

Restaurante cu trei stele Michelin vs. Raw-food și mâncare organică

Îți prezentăm ceea ce a fost, respectiv ceea ce este actualmente la modă, în lumea celor bogați și celebri. Așează-te comod în fotoliu, toarnă-ți  - pentru efectul artistic și pentru un plus veridicitate - un pahar de șampanie rozé și inspiră-te din coolness-ul cu multe zerouri în coadă. Ceea ce urmează nu este decât versiunea total originală, spectaculoasă și extravagantă a... micilor bucurii ale vieții.
 aboneaza-te
bricks 1

Firește, prima variantă n-o exclude pe cea de-a doua, dar – dacă în urmă cu două decenii  gastronomia fină trebuia să producă doar mâncare gustoasă, făcută cu ingrediente dintre cele mai rare și scumpe (trufe, foie-gras, somon fumé) – adevăratul lux al zilelor noastre este inseparabil de ideea de „organic“.

Cele mai mari restaurante pariziene au început să ofere meniuri fără gluten, bistro-urile de lux prepară salate raw-vegane și smoothie-uri făcute la storcătoare speciale, cu presare la rece, iar cea mai înfloritoare industrie este cea a spa-urilor cu programe de detoxifiere.

Cât despre cei care vor cu adevărat să câștige puncte la capitolul „coolness“, dovedind că se plasează mai presus de tendințele trecătoare, există o cale sigură: realizarea tuturor celor de mai sus în bucătăria proprie, utilată cu cele mai noi dispozitive de stors, deshidratat, copt și preparat la rece bunătăți din semințe, fulgi de hrișcă, quinoa, ammaranth și alte ingrediente cu rezonanță exotică. Toate organice și, evident, gestionate sub supravegherea atentă a unui chef personal, specializat în raw-food.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii