Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Burse |
|

Restart Energy va lista miercuri obligațiuni verzi convertibile la BVB în valoare totală de peste 16 mil. lei

Restart Energy, unul dintre cei mai mari furnizori independenți de energie electrică și gaze naturale de pe piața locală, listează miercuri, 21 aprilie, la BVB, obligațiuni verzi convertibile în valoare totală de 16.361.200 lei, cu scadență în 2026 și dobândă anuală fixă de 9%, plătibilă semestrial.
Armand Domuta_CEO Restart Energy

Obligațiunile vor fi convertibile în acțiuni începând cu anul al patrulea.

În luna februarie a acestui an, Restart a atras 16,3 milioane de lei datorită primei sale emisiuni de obligațiuni dedicate dezvoltării și achiziției de active de producție a energiei regenerabile. Goldring este brokerul care a intermediat plasamentul privat al obligațiunilor Restart Energy încheiat anticipat la 3 februarie 2021.

Accesul la finanțare și vizibilitatea oferită de BVB prin listarea obligațiunilor verzi vor ajuta Restart Energy în finalizarea proiectelor de energie verde de 500 MW pe care compania vrea să le dezvolte în următorii cinci ani în România și țările vecine. Acest plan necesită finanțări în valoare de 500 de milioane de euro.

“Credem că piața de capital din România a ajuns la o maturitate care îi permite să fie o alternativă credibilă pentru finanțarea dezvoltării companiilor locale. Listarea obligațiunilor nu aduce pentru REO doar acces la capital, ci oferă companiei vizibilitate locală și  regională pentru potențiali investitori, clienți și parteneri”, afirmă Armand Domuța, CEO și fondator al Restart Energy.

Compania speră ca în prima jumătate a anului să finalizeze achiziția a zece parcuri fotovoltaice operaționale cu o capacitate de 30 MW instalați. Investiția în achiziția celor zece parcuri se ridică la circa 30 de milioane de euro. Această nouă tranzacție vine după ce în februarie Restart Energy a cumpărat un parc fotovoltaic de 45 MW la Sărmășag (Sălaj).

Parcurile achiziționate vor produce 36.000 MWh/an – suficient pentru a alimenta aproximativ 20.000 de consumatori casnici cu energie 100% verde. De asemenea, acestea vor contribui la evitarea a 270.000 de tone CO2 în atmosferă în următorii zece ani.

Restart Energy și-a propus ca până la finalul lui 2025 să dezvolte și să integreze segmentul de upstream al companiei cu proiecte de energie regenerabilă de 500 MW.  Planurile companiei sunt ca în fiecare din următorii cinci ani să cumpere sau să dezvolte proiecte de 100 MW. Proiectele înseamnă investiții estimate la 100 de milioane de dolari anual și sunt vizate domeniile solar, eolian, biogazului, biomasei și cel al energiei geotermale.

De altfel, în ianuarie, Restart a anunțat un joint venture cu compania americană de consultanță și administrare a fondurilor Interlink Capital Strategies. În cadrul acestui parteneriat, Interlink activează ca un consilier strategic pentru finanțarea proiectelor de energie verde pe care Restart Energy vrea să le dezvolte în următorii cinci ani.

Compania estimează în 2021 o cifră de afaceri de 220 de milioane de lei, mai mare cu 100 de milioane de lei față de 2020. De asemenea, profitul net ar putea urca la 24,2 milioane de lei comparativ cu 13 milioane de lei anul trecut.

Pentru Serbia – piață în care Restart Energy este activă din 2018 – furnizorul de energie are în plan să ajungă la afaceri de patru-cinci milioane de euro în 2021. Anul trecut cifra de afaceri a companiei a fost 2,25 milioane în Serbia, de șase ori mai mare comparativ cu 2019.

Restart Energy este un furnizor independent de energie electrică și gaze naturale, cu capital 100% românesc, înființat în 2015 la Timișoara. Restart Energy are peste 40.000 de clienți persoane fizice și aproximativ 5.000 de clienți corporate. Compania are operațiuni în România și Serbia și, începând cu 2021, intenționează să se dezvolte pe mai multe piețe europene, incluzând Germania și Spania.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii