Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Auto |
|

Reprezentanţii Takata din Arad: românii nu trebuie să îşi facă probleme cu privire la locul de muncă

Cei 4.500 de angajaţi ai Fabricii Takata din Arad nu au de ce să îşi facă probleme în ceea ce priveşte locul de muncă, după ce s-au depus actele de faliment în Japonia şi SUA, informează Mediafax.
stock-photo-october-berlin-the-logo-of-the-brand-takata-berlin-652613983

Divizia din Europa nu este afectată de probleme, iar în Arad, reprezentanţii companiei spun că sunt în continuă expansiune, urmând să creeze 500 de noi locuri de muncă.

„Recrutăm personal, chiar suntem îngrijoraţi de carenţele pe această zonă de interes privind forţa de muncă, lipsa forţei de muncă. Trebuie neaparat ca în următoarea perioadă să angajăm cel puţin 200 de salariaţi pentru secţia centuri, respectiv minim 200 de salariaţi pe secţia volane. (…) Producţia previzionată, cel puţin pentru următorul an, este destul de consistentă (…). Deci, din punctul acesta de vedere, noi, unităţile Takata din Europa nu sunt afectate”, a declarat Lucian Lengyel, preşedintele Sindicatului Europa din cadrul Takata România.

În urmă cu o săptămână, la Takata Arad s-a încheiat noul contract colectiv de muncă pentru perioada 2017-2019 care prevede creşterea salariilor începând cu data de 1 iulie şi alte reglementări care privesc relaţiile de muncă.

Takata Corp, compania care a rechemat în service cele mai multe produse din industria auto, a depus documentele pentru faliment în Statele Unite şi Japonia şi a anunţat că va fi cumpărată pentru 1,6 miliarde de dolari de compania americană Key Safety Systems, potrivit Reuters. Ca urmare a falimentului, compania a fost delistată de pe Bursa de la Tokyo.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii