Cautare
, Staff

Asigurări |
|

Reprezentanții mediului de afaceri se vor întâlni cu Guvernul săptămâna viitoare pentru a discuta despre Pilonul II de pensii

Dragoș Anastasiu, preşedintele Grupului Eurolines România și membru al Fundaţiei Romanian Business Leaders (RBL), a confirmat că săptămâna viitoare este programată o întâlnirea la Guvern între mai multe organizații care reprezintă mediul de afaceri și Guvern, pentru a discuta despre Pilonul II de pensii.

Acesta a subliniat că nu s-a stabilit încă o dată anume când se vor întâlni și că se va discuta cu reprezentanții Guvernului, nu doar cu Darius Vâlcov, consilier al premierului Viorica Dăncilă și considerat „creierul” Programului de guvernare.

„Într-adevăr, urma să existe o întâlnire în această săptămână, pentru că la nivelul Coaliției n-am avut timpul să mobilizăm toți actorii am solicitat o amânare. Sperăm că întâlnirea la nivelul Guvernului, că n-aș vrea să personalizăm aici, Coaliția se întâlnește cu Guvernul și cu reprezentanții Guvernului, se va întâmpla săptămâna viitoare. Încă nu este bătută în cuie data și ora, dar suntem în discuții cu cabinetele de-acolo și vom vedea ce se va comunica la momentul respectiv”, a menționat Anastasiu în cadrul unei conferințe organizate de Coaliția pentru Dezvoltarea României (CDR).

În urmă cu două săptămâni, au apărut zvonuri că managerii de fonduri de pensii private s-au întâlnit cu Darius Vâlcov, care le-a prezentat un proiect legislativ cu o contribuție de 0% la Pilonul II de pensii.

Contribuția la acesta este de 3,75%, de la începutul acestui an, fiind redusă de la 5,1%.

„Salut disponibilitatea Coaliției pentru Dezvoltarea României de a se implica în acest gen de întâlnire. Faptul că inițial întâlnirea era direcționată doar spre AmCham și Consiliul Investitorilor Străini inducea un mesaj care nu reflecta realitatea. Nu vorbim aici doar despre interesele investitorilor străini. Din acest punct de vedere, Coaliția dă mesajul corect: este vorba de întreg mediul de afaceri, indiferent de originea capitalului. Indiferent că vorbim de capital românesc, indiferent că vorbim de capital străin, toți suntem, în egală măsură, interesați de viitorul Pilonului II de pensii, pentru că finanțarea afacerilor în România se face și cu capital românesc”, a spus Radu Crăciun, directorul general al fondului BCR Pensii și președinte al Asociației pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR).

 

(Știre în curs de actualizare)

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii