FacebookTwitterLinkedIn

Având în vedere moștenirea artistică a sculptorului Charles Robinson Sykes și lunga tradiție de mari sculptori a României, Schmidt Premium Cars l-a invitat Ion Iancuț, un sculptor și pictor foarte apreciat, să expună două lucrări, în salonul Rolls-Royce, începând cu data de 28 august 2018 până la 31 martie 2019. O sculptură, „Fiul risipitor” și o pictură, „Căutătorul de stea”, vor fi expuse în salonul Rolls-Royce, situat în showroom-ul Automobile Bavaria din Băneasa.

Cu o vocație descoperită timpuriu, cultivată continuu de-a lungul anilor, Ion Iancuț a construit un discurs inconfundabil în sculptura contemporană. Opțiunea sa pentru morfologii cu o deosebită sarcină imaginativă are rațiuni adânci, întemeiate pe aderența la cultura arhaică care își caută drum prin neîncetatele expierențe ale actualității. Artistul plasează forma sculpturală (în general, elemetele demersului artistic, aparținând regimului volumetric, discursului pictural sau grafic) în punctul central al unei discuții despre om, despre condiția umană, în perspectivă existențială și filozofică. Cu numeroase expoziții personale, începând cu anul 1974, până în prezent, Ion Iancuț are o carieră impresionantă, participând la expoziții de grup și simpozioane de artă, din țară și străinătate, adunând multe premii, pe parcursul carierei sale impresionante.

„Am înfiinţat acest spaţiu dedicat artei, ca o formă de aniversare a angajamentului istoric al Rolls-Royce pentru artă, în multele sale forme. Pentru inaugurare, am ales o sculptură, având în vedere tradiţia mărcii şi spiritul ei. Mai exact, ne-am gândit la moştenirea lăsată de „The Spirit of Ecstasy”, emblematica scupltură, care a împodobit în mod grațios capota fiecărui Rolls-Royce din 1911 până în prezent. Atunci, sursa de inspiraţie a fost o poveste despre mister, fascinaţie şi o iubire interzisă, petrecută la începutul erei auto. Artistul și sculptorul Charles Robinson Sykes a fost însărcinat să creeze o operă care să transmită spiritul Rolls-Royce, și anume: viteză însoţită de linişte, absenţa vibrațiilor, captarea misterioasă a unei mari energii și crearea un organism perfect, înzestrat cu o graţie superbă.”, a declarat Michael Schmidt, Preşedinte al MHS Holding şi Schmidt Premium Cars.

Despre Schmidt Premium Cars
Schmidt Premium Cars detine sucursale în România și Germania: în București, singurul centru de service Rolls-Royce din Europa de Sud-Est iar în München, un dealer Rolls-Royce, care oferă întreaga gamă de servicii exclusiviste distinșilor proprietari de automobile. Cele două centre de service, din București și München, asigură cele mai înalte standarde din domeniul automobilistic pentru a oferi servicii excepționale clienților din regiunile specifice.