Cautare
, Contributor

Lifestyle |
|

Reportaj gastronomic la Londra: Veuve-Cliquot Champagne Bar

1340790526006.jpg
Cum se îmbină viteza cu rafinamentul şi de ce şampania rozé cu homar poate constitui meniul ideal pentru o după-amiază friguroasă.

Restaurantele din centrele comerciale, fie ele şi de lux, nu au uimit niciodată prin creaţiile gastronomice. De cele mai multe ori sunt locuri în care poţi mânca binişor, suficient de expeditiv cât să nu pierzi timpul între două cumpărături, dar totuşi nu atât de rapid încât să te simţi vinovat că ai dat iama în ceva vecin cu fast-food-ul.

Britanicii însă, obişnuiţi deja cu rafinatul ceai de la ora cinci, au dus la următorul nivel ideea de snack. Am descoperit Veuve-Cliquot Champagne Bar în urmă cu doi ani, rătăcită la primul etaj al instituţiei britanice de shopping Harrods, cel mai luxos şi spectaculos centru comercial din lume (şi da, sunt pregătită să-mi susţin afirmaţia până în pânzele albe).

Trecând de Chanel, Stella McCartney şi aproape lipit de Marina Rinaldi, Veuve-Cliquot a fost gândit ca o oază de mâncare bună pentru bogaţii britanici veniţi să facă shopping de branduri scumpe, aşa că nu m-a impresionat de la prima vedere.

Cum îmi era foame şi mă aşteptau o serie întreagă de interviuri (se întâmpla în perioada London Fashion Week), am deliberat câteva secunde şi am intrat, sperând să găsesc în meniu ceva care să-mi ţină loc de prânz. Surprinzător, ceea ce am descoperit m-a făcut să revin de încă vreo câteva ori de atunci încoace, de fiecare dată cu aceeaşi plăcere. În primul rând, pentru cei amatori de şampanie, sunt disponibile toate varietăţile de şampanie Veuve Cliquot Yellow Label (de la rozé-ul delicat şi până la celebra ,,La Grande Dame”). Ar fi trebuit să-mi dau seama doar de la acest aspect că şi compania acestor licori trebuia să fie tot de nivel.

Astfel, poţi încerca faimoasele lor ,,crab and rock dumplings” cu sos dulce-acrişor, o combinaţie absolut delicioasă de crab şi crevete atât de populară încât se epuizează înainte de orele 14:00 (pe încercate!), pâine Piadina cu brânză de capră Monte Nebro, asezonată cu trufe şi sos de miere (cea mai rafinată variantă de ,,sendviş” pe care am gustat-o vreodată) sau – preferatul meu! – crabcake-ul specialitatea casei.

Deserturile sunt perfecte în combinaţie cu un pahar de şampanie (un ,,flute”, cum îl numesc connaisseurii): trufe de ciocolată (Ivory White, Pink Champagne şi Milk Champagne), selecţie de macarons şi…o variantă absolut delicioasă, căpşuni proaspete cu frişcă naturală.

Dincolo de experienţa gastronomică extrem de plăcută, Veuve Cliquot Champagne Bar este, măcar dintr-un motiv, visul oricărei femei: unde altundeva poţi bea şampanie roze şi mânca cel mai fin homar, în timp ce admiri colecţiile de primăvară-vară ale marilor branduri?

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii