Cautare
, Staff

ForbesCars |
|

Replica 1:1 Bugatti Chiron construită din piese LEGO poate fi admirată la București

LEGO și-a făcut o tradiție din a construi copii la scară reală ale unor automobile faimoase. Fordul Mustang 1964 are o sosie LEGO, la fel McLaren Senna și 720S, mașinile Ferrari și Renault de Formula 1, Porsche 911 și 973 GTR, dubița VW, ba chiar și mai modestele Toyota Camry, Chevrolet Silverado sau Honda Civic Type R. Există chiar și o motocicletă Harley Davidson în mărime naturală, făcută din piese LEGO.
 aboneaza-te
IMG-20190926-WA0011

Fiecare dintre aceste vehicule încorporează sute de mii de piese LEGO și alte multe mii de ore de montaj. Însă cel mai recent proiect LEGO de acest gen, copia la scară reală a unui Bugatti Chiron, stabilește un record greu de întrecut, chiar dacă în această competiție producătorul danez de jucării concurează deocamdată singur: nu mai puțin de un milion de piese au fost folosite la fabricarea replicii Chiron, iar montarea lor s-a făcut în 13.438 ore. Pentru un plus de autenticitate, mașina este echipată cu anvelope Michelin adevărate și poate fi condusă: propulsia se face cu ajutorul a 2304 motorașe LEGO Technic, care dezvoltă … 5,3 CP. Minunăția se află în showroom-ul eMag din Băneasa Shopping City și poate fi admirată până pe 2 octombrie.

 

Pasionații de LEGO își pot asambla propriul Bugatti Chiron dintr-un set care conține 3.599 de piese. Rezultatul este o machetă la scara 1:8 a bolidului. Prețul este de 1.199 lei pe site-ul eMag și 350 dolari pe lego.com.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii