FacebookTwitterLinkedIn

Primul mecanism produs prin forțe proprii s-a numit în termeni tehnici FC-910. În cuvinte mai poetice, Frédérique Constant îl boteza în 2004 cu denumirea „Heartbeat“ – bătaie de inimă. Cu un decupaj în dreptul orei 6 care lăsa la vedere pulsația regulată a balansierului, era ușor de înțeles de ce producătorul simțea că își expune publicului propria inimă. Patru ani mai târziu FC-700 ducea mai departe expertiza tehnică a orologeriei la un preț mai accesibil, iar după încă patru ani, marca prezenta FC-710, un ceas care reușea să-și facă loc în colecția permanentă a producătorului.

Anul acesta, Frédérique Constant onorează acel calibru cu două noi versiuni de cadran. Designul retro este prezentat în variante de culoare negru și argintiu cu un guiloșaj subtil și numerale romane. Ceasul beneficiază și de funcția analogică de afișare a datei, încadrată perfect în dreptul orei 6. Frederique Constant reușește să lanseze un ceas extrem de elegant cu accente clasice și îi lasă purtătorului cheia – toate funcțiile lui FC-710 pot fi controlate prin intermediul coroanei decorate.

Prin capacul transparent, purtătorul poate admira atât mișcarea rotorului auriu, cât și decorația Côtes de Genève, realizată de experții companiei. Și tot pentru pasionați, cei care poate se întreabă ce s-a întâmplat cu „inima” Frédérique Constant, aceeași mișcare pulsatorie e vizibilă în spate, aproape de propriul puls.