FacebookTwitterLinkedIn

Marja operaţională a grupului a fost una pozitivă de 654 milioane de euro în primele şase luni ale anului, adică 2,8% din cifra de afaceri, acesta din urmă înregistrând o creştere de 26,8% în ritm anual până la 23,4 miliarde de euro. Comparativ, în prima jumătate a lui 2020 marja operaţională a Renault a fost una negativă de 1,203 miliarde de euro.

Cu toate acestea, Renault estimează că lipsa cipurilor va duce la o scădere a producție de 200.000 de unități pe parcursul anului 2021, în creștere față de previziunile sale anterioare care arătau o scădere de 100.000 de unități, transmite Reuters.

Numărul autovehiculelor vândute de grupul Renault la nivel global a crescut cu 18,7% în prima jumătate a acestui an comparativ cu perioada similară a lui 2020 dar este în continuare cu 24,2% sub nivelul din prima jumătate a lui 2019.

Luna trecută, Renault a dezvăluit o strategie mai ambițioasă privind vehiculele electrice, mizând pe versiuni noi și accesibile ale mașinilor sale iconice din trecut, pentru a ajunge din urmă grupul Volkswagen.

CEO-ul grupului, Luca De Meo, fost director în cadrul Volkswagen, care a transformat marca Seat a producătorului auto german, a fost însărcinat să ajute Renault să treacă de această perioadă dificilă. Planul lui De Meo, numit „Renaulution”, include concedierea a mii de angajați, reducerea gamei de modele a producătorului de automobile și îmbunătățirea cooperării în materie de producție cu partenerii săi de alianță – Nissan și Mitsubishi.