Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Industrie |
|

Renault: Invazia de mașini electrice chineze, o amenințare pentru piața auto europeană

În ultima perioadă, piața auto europeană se confruntă cu o reală invazie de modele electrice venite din China. Un semn ce prevede o "concurenţă feroce" ce îi aşteaptă pe producătorii auto din regiune.
shutterstock_1008413101

Declarația aparține preşedintelui Renault, Jean-Dominique Senard și vine ca un avertisment într-un moment în care producătorii auto din Europa au început să lanseze mai multe modele electrice, pe fondul declinului semnificativ al vânzărilor, provocat de pandemia de coronavirus (COVID-19), transmite Bloomberg, citată de Agerpres.

“Ne vom confrunta cu o concurenţă feroce şi din afara Europei. Va trebui să ne schimbăm rapid strategia pentru a contracara aceste noi companii care intră pe piaţă vânzând maşini ieftine dar fiabile”, le-a spus Senard parlamentarilor francezi.

Potrivit acestuia, un exemplu relevant care definește noul fenomen îl reprezintă invazia de maşini electrice din China, aduse cu vapoarele în Norvegia – una din cele mai mari pieţe europene pentru vehiculele alimentate cu baterii. În primul trimestru din 2020, vânzările de maşini electrice pe piaţa norvegiană au scăzut cu 12% din cauza pandemiei. Printre companiile chineze care se pregătesc să intre pe piaţa norvegiană se află BYD, Polestar, Xpeng Motors şi Aiways.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii