Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Auto |
|

Renault intenționează să lanseze 10 automobile electrice până în 2025

Directorul general de la Renault, Luca de Meo, a anunţat o strategie mai ambiţioasă pentru vehiculele electrice, mizând pe noi versiuni, mai accesibile, ale automobilelor sale de talie mică pentru a recupera decalajul față de Volkswagen.
Groupe Renault

Luca de Meo a dezvăluit miercuri că producătorul francez intenţionează să lanseze 10 automobile electrice până în 2025. De asemenea, vehiculele complet electrice ar urma să reprezinte 90% din modelele Renault în 2030, renunţându-se astfel la modelele hibride pentru a atinge acest obiectiv, așa cum prevedea precedenta strategie, transmite Reuters.

Constructorul mizează pe faptul că o versiune electrică a clasicului model compact Renault 5, care a ieşit din producţie în 1990, va cuceri imaginaţia şoferilor de astăzi. Tot miercuri, Renault ar urma să dezvăluie noul său model electric „4ever”. Potrivit unor surse din interiorul companiei, va fi vorba de o relansare a modelului hatchback Renault 4, care a ieşit şi el din producţie secolul trecut.

Luca de Meo a spus că noile platforme special dedicate pentru vehiculele electrice precum şi un hub de producţie dedicat vehiculelor electrice în nordul Franţei vor permite Renault să livreze vehicule electrice la preţuri accesibile. „Astăzi este o accelerare istorică a strategiei Renault Group în domeniul vehiculelor electrice”, a spus Luca de Meo.

Fost director la Volkswagen unde a relansat marca Seat, Luca de Meo a fost însărcinat să ajute Renault să depăşească criza provocată de arestarea fostului şef Carlos Ghosn, care a lăsat în urmă un grup auto cu o multitudine de modele dar cu marje de profit reduse.

Planul de relansare al lui Luca de Meo, botezat „Renaulution”, presupune disponibilizarea mai multor mii de angajaţi, reducerea gamei de modele şi îmbunătăţirea cooperării între cei trei parteneri ai alianţei. Recent Renault a informat că îşi va combina trei uzine din nordul Franţei într-o nouă entitate legală, denumită Renault ElectriCity, care va produce 400.000 de vehicule electrice pe an în 2025.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii