FacebookTwitterLinkedIn

Astfel, Renault Group şi STMicroelectronics vor lucra împreună pentru a îmbunătăţi performanţa energetică a aplicaţiilor Renault Group pentru vehicule electrice şi hibride, utilizând tehnologiile şi semi-conductorii cu bandă largă dezvoltaţi de STMicroelectronics. Tehnologiile au ca scop reducerea pierderile de putere și îmbunătățirea eficienței, urmând să aibă un impact major asupra autonomiei și încărcării vehiculelor electrice.

„Aceasta se va traduce printr-o scădere a costului bateriilor, o creştere a autonomiei, o reducere a timpului de încărcare şi o diminuare a costului pentru utilizator”, transmit cele două companii.

De asemenea, STMicroelectronics va beneficia de volumele importante garantate de utilizarea anuală a acestor module şi tranzistori de putere începând din 2026-2030.

Renault Group este prezent în peste 130 de ţări şi are peste 170.000 de salariaţi, iar în 2020, grupul a vândut 2,9 milioane de vehicule. Planurile producătorului sunt acelea de a ajunge la emisii zero de CO2 în Europa în 2040.

„Tranziţia către tehnologii mai eficiente în plan energetic şi îmbunătăţirea performanţelor energetice în funcţionarea vehiculelor electrice şi hibride vor permite Renault Group să continue să-şi reducă emisiile de CO2, conform obiectivului său de a ajunge la emisii zero în Europa la orizontul anului 2040 şi în întreaga lume în 2050”, se menționează în comunicat.

STMicroelectronics este o companie franceză care produce semiconductoare și electronice cu sediul în Geneva, Elveția. Compania a fost formată în 1987 prin fuziunea a două companii guvernamentale de semiconductoare: SGS Microelettronica (Società Generale Semiconduttori) din Italia și Thomson Semiconducteurs, subdiviziune a companiei franceze Thomson SA.