Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Remus Benţa

Remus_Benta_MB_(2).jpg
Avere: 95 milioane de euro Vârstă: 36 de ani Reşedinţă: Mureş Domenii: imobiliare, construcţii, distribuţie vopsea

Pentru judeţul Mureş, numele Benţa este un adevărat brand. Cu afaceri în domeniul vopselurilor, imobiliarelor şi al construcţiilor, familia Benţa s-a făcut remarcată de-a lungul anilor cu creşteri semnificative ale businessurilor pe toate domeniile. Ultimii doi ani au fost însă cu adevărat dificili. Producătorul de vopseluri şi lacuri Daw Benţa a raportat anul trecut o scădere de 14% a afacerilor, la 18,7 milioane euro, dar speră că anul 2010 va pune punct scăderilor şi va aduce un avans de minimum 5% al businessului.

Antreprenorul a investit de-a lungul timpului în mai multe proiecte imobiliare, idee asociată cu succesul în anii trecuţi. Printre cele mai importante proiecte se numără un ansamblu rezidenţial de 203 apartamente în Timişoara, complexul Mioriţa din Făgăraş, Belvedere şi Orizont în Târgu Mureş şi Corona din Braşov. Contextul economic dificil a făcut să scadă cererea de apartamente şi vile, iar Benţa speră să atragă clienţi prin oferte promoţionale. Recent, antreprenorul a anunţat includerea gratuită a parcării în preţul de achiziţie al unui apartament din exclusivistul ansamblu de pe Bega. Pus în dificultate de o piaţă tot mai dificilă, Benţa încearcă să îşi adapteze oferta din mers, astfel încât clienţii speriaţi de criza din imobiliare să nu se îndepărteze de proiectele construite, rămase nevândute.

De altfel, cum resursa umană este unul dintre cele mai importante atuuri ale oricărei companii care se respectă, Benţa face tot posibilul să îşi plătească la timp salariaţii care lucrează de zor pe şantiere, la finalizarea construcţiilor începute înainte de criză. Deşi avea mai multe idei în faza de proiect, Benţa pare să fi sistat orice investiţie suplimentară pentru moment, conştient că s-a avântat prea mult în valul cartierelor rezidenţiale vândute pe bandă rulantă.

Până când piaţa va reveni la un nivel comparabil cu cel din 2007, antreprenorul din Târgu Mureş preferă să se axeze pe finalizarea proiectelor în lucru, plata creditelor şi pe atragerea de clienţi prin oferte promoţionale.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii