Cautare
, Staff

Imobiliare |
|

RE/MAX mizează pe o creștere cu 40% a comisioanelor din tranzacții imobiliare în 2018

RE/MAX România, lider mondial în real-estate estimează o creștere cu 40% a cifrei de afaceri din 2018 (până la nivelul de 2,8 milioane de euro), după ce în 2017 a înregistrat un nou avans, de 25%, a rezultatelor financiare.
Razvan_Cuc_Presedinte_REMAX_Romania

Compania va continua acțiunile de dezvoltare a francizelor RE/MAX în România și va majora cu 50% numărul de birouri și agenți.

Valoarea comisioanelor totale estimate de RE/MAX pentru intermedierile imobiliare va atinge 2,8 milioane de euro în 2018 (+40% față de 2017), în paralel compania vizând o creștere de 60% a numărului de birouri și agenți.

Pe fondul rezultatelor din 2017, de 2 milioane de euro cifra de afaceri, 22 de birouri, 200 de agenți și 14 contracte de franciză semnate pentru birouri în curs de deschidere, reprezentanții companiei mizează pe un parcurs pozitiv al business-ului.

„În 2018, avem în vedere o creștere de 50% ca număr de birouri și agenți în linie cu strategia noastră de expansiune, iar ceea ce privește valoarea comisioanelor din tranzacții, țintim o creștere cu 40%. Tot în acest an ne propunem să continuăm acțiunile de dezvoltare a francizelor RE/MAX în România”, a declarat Răzvan Cuc (foto), Director Regional RE/MAX România.

Referitor la evoluția pieței imobiliare în 2018, reprezentanții companiei estimează o creștere temperată de 8% a segmentului rezidențial, cu accent pe piețele principale, respectiv orașele care reprezintă polii economici ai României. Potrivit previziunilor RE\MAX piaţa cea mai scumpă şi cu cea mai mare creştere procentuală va fi în continuare reprezentată de Cluj-Napoca, în timp ce Capitala va rămâne cel mai interesant pol de dezvoltare din perspectiva volumului atât pe segmentul rezidenţial, cât și pe cel comercial.

În 2017, RE/MAX a intermediat circa 1.500 de tranzacții imobiliare, în creștere cu 50% față de 2016, valoarea însumată a acestora fiind de 70 milioane de euro.

„Afacerile RE/MAX a avut o evoluție pozitivă și în 2017 și credem că această tendință se va păstra și în perioada următoare. Numărul tranzacțiilor intermediate de birourile rețelei RE/MAX România din 13 orașe a crescut comparativ cu anul precedent, ajungând la peste 1.500 de vânzări și închirieri, cu o pondere de 57% din total pentru vânzări, respectiv 43% pentru închirieri”, a adăugat Răzvan Cuc.

Topul orașelor cu cele mai multe intermedieri în 2017 este similar celui din anul anterior, când cele mai multe tranzacții imobiliare au fost intermediate de birourile din Cluj-Napoca și București, urmate de cel din Arad, care a surclasat Brașovul, aflat pe locul al treilea în 2016.

În ceea ce privește tipul de proprietăți tranzacționate de către companie, ponderea celor de pe segmentul rezidențial a fost de 74%, cea mai mare tranzacție fiind de 1,5 milioane de euro, pentru un apartament din București, valoare dublă față de cel mai scump imobil tranzacționat în 2016. Restul de 26% au reprezentat centre comerciale (11%), terenuri (10%) și spații industriale (5%).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii