FacebookTwitterLinkedIn

Sterling & Wilson (SWSL) au fost de acord să vândă o participație de 15,46% în companie către Reliance Industries, compania controlată de Mukesh Ambani, pentru 10,99 miliarde de rupii (146,3 milioane de dolari).

Reliance a declarat că Shapoorji Pallonji and Co., unul dintre acționarii Sterling și Wilson, va vinde, de asemenea, 18,4 milioane de acțiuni, reprezentând aproximativ 9,7% din capitalul social al companiei, către RNESL la un preț de 375 pe acțiune, potrivit Reuters.

Grupul Reliance va face o ofertă deschisă pentru a achiziționa o participație suplimentară de 25,9% în conformitate cu reglementările pieței indiene, a declarat Reliance.

„Salutăm SWSL ca partener strategic pentru construirea platformei noastre de energie. SWSL, cu talentul său ingineresc, cunoașterea profundă a domeniului, prezența globală și experiența de a executa unele dintre cele mai complexe proiecte la nivel global, va deveni o parte importantă a lanțului nostru valoric solar. Acest lucru ne va permite să livrăm ecosistemul nostru cuprinzător, de la un capăt la altul, care să conducă la o energie verde rentabilă pentru consumatorii indieni. Avem un mare respect pentru Khurshed Daruvala și instituția de talie mondială pe care a construit-o de-a lungul anilor și așteptăm cu nerăbdare să colaborăm pentru a face din SWSL un lider global EPC și O&M”, a declarat Mukesh Ambani, președintele Reliance Industries, potrivit Mint. 

Decizia vine după ce, în aceeași zi, Reliance Industries a anunțat achiziția companiei norvegiene de producere a energiei solare REC Solar pentru suma de 771 milioane de dolari.