Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Energie |
|

Reliance Industries va prelua până la 40% din furnizorul global de soluții de inginerie solară Sterling & Wilson Solar

Conglomeratul indian Reliance Industries a fost de acord duminică să cumpere până la 40% din acțiunile Sterling & Wilson Solar prin unitatea sa Reliance New Energy Solar.  
India: Reliance Industries Ltd

Sterling & Wilson (SWSL) au fost de acord să vândă o participație de 15,46% în companie către Reliance Industries, compania controlată de Mukesh Ambani, pentru 10,99 miliarde de rupii (146,3 milioane de dolari).

Reliance a declarat că Shapoorji Pallonji and Co., unul dintre acționarii Sterling și Wilson, va vinde, de asemenea, 18,4 milioane de acțiuni, reprezentând aproximativ 9,7% din capitalul social al companiei, către RNESL la un preț de 375 pe acțiune, potrivit Reuters.

Grupul Reliance va face o ofertă deschisă pentru a achiziționa o participație suplimentară de 25,9% în conformitate cu reglementările pieței indiene, a declarat Reliance.

„Salutăm SWSL ca partener strategic pentru construirea platformei noastre de energie. SWSL, cu talentul său ingineresc, cunoașterea profundă a domeniului, prezența globală și experiența de a executa unele dintre cele mai complexe proiecte la nivel global, va deveni o parte importantă a lanțului nostru valoric solar. Acest lucru ne va permite să livrăm ecosistemul nostru cuprinzător, de la un capăt la altul, care să conducă la o energie verde rentabilă pentru consumatorii indieni. Avem un mare respect pentru Khurshed Daruvala și instituția de talie mondială pe care a construit-o de-a lungul anilor și așteptăm cu nerăbdare să colaborăm pentru a face din SWSL un lider global EPC și O&M”, a declarat Mukesh Ambani, președintele Reliance Industries, potrivit Mint. 

Decizia vine după ce, în aceeași zi, Reliance Industries a anunțat achiziția companiei norvegiene de producere a energiei solare REC Solar pentru suma de 771 milioane de dolari.  

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii