Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Relaxarea restricțiilor în Europa, țară cu țară

BBC a realizat o trecere în revistă a măsurilor de relaxare aplicate de țările europene, post-pandemie Covid-19.  
shutterstock_1658731543

BBC a realizat o trecere în revistă a măsurilor de relaxare aplicate de țările europene, post-pandemie Covid-19.

Marea Britanie: după aproape 7 săptămâni de izolare, începe perioada de relaxare a restricțiilor. Cu toate acestea, distanțarea socială rămâne principala regulă. Englezii sunt nemulțumiți, deoarece numărul de cazuri a scăzut mult, dar guvernul nu își propune o relaxare mai clară înainte de 1 iunie. Din ce în ce mai multe voci pun la îndoială și modelul computerizat folosit de guvern, pe baza căruia s-a luat decizia de izolare, dar care se pare că ar fi fost greșit.

Germania: se redeschid centrele comerciale și se reiau antrenamentele la fotbal. Din 20 aprilie, s-au redeschis librăriile, magazinele de biciclete precum și cele auto. Restricțiile pentru granițele cu Austria, Franța și Elveția s-au relaxat de la 15 mai și vor fi înlăturate de la 15 iunie. Evenimentele mari și festivalurile sunt încă interzise până la sfârșitul lui august.

Italia: barurile și restaurantele s-au redeschis pe 18 mai, dar numărul de clienți trebuie să fie redus, în timp ce aceștia sunt despărțiți prin panouri de plastic pentru a preveni răspândirea Covid-19.  Tot pe 18 mai s-au redeschis și librăriile, saloanele de înfrumusețare, magazinele și muzeele, iar echipele sportive și-au putut relua antrenamentele. S-au redeschis și bisericile, impunând totuși respectarea distanțării sociale și purtarea măștii. Școlile se vor redeschide în septembrie.

Franța: relaxarea restricțiilor a început pe 11 mai. Astfel, cetățenii nu trebuie să mai completeze declarații pe proprie răspundere pentru deplasări de până la 100km. În cele 4 zone roșii de focar, liceele și parcurile rămân închise. Grădinițele și școlile primare s-au redeschis din 18 mai în zonele departe de focar. Totodată s-au redeschis centrele comerciale, centrele de relaxare, plajele și cimitirele, dar barurile și restaurantele rămân închise. În prezent sunt permise și adunările mai mari de 10 persoane.

Estonia, Letonia și Lituania: sunt primele state din Europa care permit libera trecere, dar doare între ele. Așadar, din 15 mai cetățenilor le-a fost permis să călătorească între aceste 3 țări doar dacă nu ieșiseră din zona țărilor baltice în ultimele două săptămâni.

Irlanda: școlile rămân închise până în septembrie, dar s-au redeschis din 18 mai șantierele. Din 29 iunie se vor redeschide creșele, grădinițele și centrele comerciale mari, iar vizitele sociale vor fi permise începând cu 8 iunie. Din 20 iulie vor fi permise botezurile și nunțile, dar doar cu un număr restrâns de invitați.

Belgia: din 10 mai, cetățenii au avut voie să primească vizite de la grupuri de maximum 4 persoane. Pe 11 mai s-au redeschis magazinele, iar la 18 mai s-au deschis școlile, cu condiția ca numărul de elevi dintr-o clasă să nu fie mai mare de 10. Muzeele, grădinile zoologice, saloanele de înfrumusețare și piețele s-au deschis pe 18 mai. Începând cu 8 iunie se vor redeschide restaurantele și cafenelele, iar din 30 iunie se vor putea relua antrenamentele sportive și activitățile culturale.

Olanda: pe 11 mai s-au redeschis saloanele de înfrumusețare, librăriile și saloanele de masaj și terapie. Restaurantele, barurile, sălile de cinema, sălile de concerte și teatrele se vor redeschide începând cu 1 iunie, cu o capacitate de maximum 30 clienți. Elevii de gimnaziu se întorc la școală din 2 iunie, iar de la 1 iulie se vor redeschide zonele de campare și parcurile. Sporturile de echipă și evenimentele mari vor putea avea loc din septembrie.

Austria: relaxarea restricțiilor a început la jumătatea lui aprilie. La începutul lunii mai s-au redeschis centrele comerciale și saloanele de înfrumusețare. Din 14 aprilie, s-au deschis parcurile publice și grădinile. Adunările mai mari de 10 persoane sunt permise încă de la începutul lunii mai, iar la sfrâșitul acestei luni se vor redeschide restaurantele, cafenelele, hotelurile, grădinile zoologice și atracțiile turistice.

Danemarca: pe 14 aprilie s-au redeschis grădinițele și școlile primare, iar din 18 mai s-au întors la școală și elevii de gimnaziu și liceu. Pe 20 aprilie s-au redeschis saloanele de înfrumusețare, cele de masaj, cabinele de gimnastică medicală și cele de optică. Întâlnirile sociale nu trebuie să fie în grupuri mai mari de 10 persoane. Din 18 mai s-au redeschis librăriile, grădinile zoologice, restaurantele și cafenelele. Pe 8 iunie, se vor redeschide sălile de cinema, liceele și muzeele, iar la începutul lunii august se vor deschide piscinele, sălile de fitness și cluburile.

Spania: a impus purtarea obligatorie a măștii de protecție din 21 mai. Școlile se vor redeschide parțial din 26 mai. Din 11 mai, terasele restaurantelor și barurilor s-au redeschis, continuând să impună distanțarea socială. Teatrele, muzeele și sălile de cinema se vor redeschide din 26 mai și vor funcționa la o capacitate de 30%. De asemenea, vor fi permise și concertele cu maximum 400 participanții dacă aceștia nor respecta normele de distanțare socială.

Elveția: relaxarea restricțiilor a început pe 27 aprilie. Atunci s-au deschis saloanele de înfrumusețare și parcurile. Din 11 mai s-au redeschis școlile, librăriile, magazinele, cafenelele, muzeele și restaurantele. Începând cu 8 iunie, se vor redeschide sălile de cinema, teatrele, grădinile zoologice, piscinele publice.

Portugalia: a început relaxarea restricțiilor din 4 mai când s-au redeschis saloanele de înfrumusețare, magazinele, librăriile și reprezentanțele auto. Din 18 mai, s-au deschis restaurantele, muzeele, magazinele și școlile. Teatrele, sălile de cinema și centrele comerciale se redeschid la începutul lunii iunie.

Grecia: relaxarea restricțiilor a început pe 28 aprilie. Bisericile s-au deschis pe 4 mai, iar serviciile religioase s-au reluat pe 17 mai. Din 11 mai s-au redeschis școlile, iar centrele comerciale, restaurantele și cafenelele se vor redeschide de la 1 iunie. Pe 4 mai s-au redeschis plajele, iar sezonul turistic va începe pe 15 iunie.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii