Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Relațiile diplomatice dintre Londra și Moscova s-au deteriorat brusc din cauza expulzării a 23 de diplomați ruși care au termen o săptămână să părăsească Regatul Unit

Premierul britanic Theresa May a anunțat, într-un discurs ținut în parlament, că va expulza 23 de diplomați ruși. May a precizat că este cel mai mare număr de expulzări din ultimii 30 de ani.
Theresa May

Theresa May declarase luni, în Parlamentul britanic, că, „foarte probabil”, Rusia este responsabilă pentru otrăvirea fostului agent dublu Serghei Skripal și a cerut Moscovei explicații până la sfârșitul zilei de marți.

Ambasada rusă a reacționat: „Considerăm că această acțiune ostilă este absolut inacceptabilă, nejustificată și pripită. Toată responsabilitatea pentru deterioararea relațiilor Rusia-Marea Britanie aparține actualilor conducători politici britanici”.

Discursul premierului britanic a venit miercuri, la foarte scurt timp după ce ambasadorul Moscovei la Londra a avertizat că vor există măsuri reciproce dacă Regatul Unit expulzează diplomați ruși.

Theresa May: „Vom pune sub sechestru active ale statului rus oriunde vom avea dovezi că ar putea fi folosite să amenințe viață sau proprietățile cetățenilor sau rezidenților britanici”.

Premierul britanic a spus că vor fi anulate contactele la nivel înalt cu Rusia.

Invitația către ministrul de externe Sergei Lavrov de a vizită Marea Britanie a fost retrasă.

Miniștrii și demnitarii din Marea Britanie nu vor merge la Cupă Mondială de Fotbal din Rusia.

Theresa May a avertizat că vor și luate și alte măsuri, care nu vor fi făcute publice.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii