Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Regizorul Radu Jude a câștigat Ursul de Argint la Berlin

Lungmetrajul „AFERIM!”, în regia lui Radu Jude (foto), a câștigat, sâmbătă seara, premiul Ursul de Argint pentru Regie la cea de-a 65-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin.
Red Carpet AFERIM! - photo credit FLORINGHIOCA (11)

Premiile festivaluluiau fost acordate de un juriu condus de regizorul american Darren Aronofsky și format din Daniel Brühl (actor, Germania), Bong Joon-ho (regizor, Coreea de Sud), Martha De Laurentiis (producător, SUA), Claudia Llosa (regizor, Peru), Audrey Tautou (actriță, Franța) și Matthew Weiner (producător/scenarist, SUA).

Radu Jude a intrat în competiția de la Berlin cu nume importante ale cinematografiei mondiale, printre care Werner Herzog, Terrence Malick, Peter Greenaway sau Jafar Panahi.

Vezi AICI trailerul „AFERIM!”

„AFERIM!”, unul dintre cele mai mari proiecte cinematografice românești din ultimii ani, este un un film istoric a cărui acțiune are loc în Țara Românească a începutului secolului al XIX-lea. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, însoțit de fiul său (Mihai Comănoiu) caută un rob fugar (Cuzin Toma).

„AFERIM!” este o producție Hi Film, în coproducție cu Klas Film Bulgaria, Endorfilm Cehia, Mulberry Development România, cu participarea Nu Boyana Film Studios, U-Films, Production XMG Media, Abis Studio, Division Camera, în asociere cu EZ Films si cu participarea HBO România.

A fost realizat cu sprijinul Cinema City, tocmai.ro, Timișoreana, MEDA, Dr. Oetker, Aqua Carpatica, Libra Internet Bank și Fundația pentru o Societate Deschisă, și finanțat de Centrul Național al Cinematografiei, Bulgarian National Film Center, Czech Cinematography Fund, Programul MEDIA al Uniunii Europene. Este un proiect susținut de Eurimages.

Foto credit: Florin Ghioca

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii