FacebookTwitterLinkedIn

Premiile festivaluluiau fost acordate de un juriu condus de regizorul american Darren Aronofsky și format din Daniel Brühl (actor, Germania), Bong Joon-ho (regizor, Coreea de Sud), Martha De Laurentiis (producător, SUA), Claudia Llosa (regizor, Peru), Audrey Tautou (actriță, Franța) și Matthew Weiner (producător/scenarist, SUA).

Radu Jude a intrat în competiția de la Berlin cu nume importante ale cinematografiei mondiale, printre care Werner Herzog, Terrence Malick, Peter Greenaway sau Jafar Panahi.

Vezi AICI trailerul „AFERIM!”

„AFERIM!”, unul dintre cele mai mari proiecte cinematografice românești din ultimii ani, este un un film istoric a cărui acțiune are loc în Țara Românească a începutului secolului al XIX-lea. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, însoțit de fiul său (Mihai Comănoiu) caută un rob fugar (Cuzin Toma).

„AFERIM!” este o producție Hi Film, în coproducție cu Klas Film Bulgaria, Endorfilm Cehia, Mulberry Development România, cu participarea Nu Boyana Film Studios, U-Films, Production XMG Media, Abis Studio, Division Camera, în asociere cu EZ Films si cu participarea HBO România.

A fost realizat cu sprijinul Cinema City, tocmai.ro, Timișoreana, MEDA, Dr. Oetker, Aqua Carpatica, Libra Internet Bank și Fundația pentru o Societate Deschisă, și finanțat de Centrul Național al Cinematografiei, Bulgarian National Film Center, Czech Cinematography Fund, Programul MEDIA al Uniunii Europene. Este un proiect susținut de Eurimages.

Foto credit: Florin Ghioca