FacebookTwitterLinkedIn

Situată într-o zonă retrasă din Malibu, reședința este compusă din două clădiri care împreună însumează 1500 de metri pătrați de spațiu locuibil. James Cameron a cumpărat prima proprietate în 1989, cu 3,5 milioane de dolari, și pe a doua în 2003, suprafața terenului pe care îl deține ajungând la peste 17.000 de metri pătrați.

În total există 11 dormitoare, 10 băi mari și trei mici, două bucătării ultraechipate, numeroase living-uri și spații de luat masa, sală de cinema, două piscine, două spa-uri, o parcare pentru mai bine de 20 de mașini și un garaj pentru opt. În caz că spațiul din cele două clădiri principale nu este suficient, mai există o casă de oaspeți; personalul însărcinat cu paza beneficiază de o clădire  separată.

Experții imobiliari estimează că în zonă, prețurile lunare cu întreținerea unei astfel de proprietăți depășesc 4000 de dolari, iar impozitul anual este de aproximativ 125.000 de dolari. Proprietatea a apărut în anii 80 în The Big Picture, unul dintre sitcomurile foarte populare atunci în America, aceiași experți remarcând că familia Cameron nu a adus modificări reședinței în cei 30 de ani de când o deține.

Regizorul este căsătorit din 2000 cu Suzy Amis Cameron, model, actriță și fondatoarea academiei private MUSE School, o organizație de orientare  ecologistă. Soții Cameron sunt adepții unui stil de viață destul de auster: sunt vegani și se declară ecologiști convinși, deși doar cantitatea de apă necesară întreținerii piscinelor sau grădinii uriașe cu plante luxuriante trebuie să fie enormă.

Amplasată într-o zonă ferită de ochii curioșilor, între dealurile domoale din inima Malibu-ului, Serra Retreat este un cartier preferat de celebritățile din show-biz și industria filmului. Mel Gibson a avut o casă aici, iar Olivia Newton-John a deținut o perioadă proprietatea de vizavi de cea a lui Cameron; lângă ea a locuit Britney Spears, în perioada când era căsătorită cu Kevin Federline. Printre vecinii actuali se numără Patrick Dempsey și Larry Ellison, fondatorul companiei Oracle, despre care se spune că are mai bine de zece proprietăți în Malibu.

Deși pare puțin probabil, noul domiciliu al familiei Cameron ar putea fi una dintre cele doua case pe care le dețin în Calabasas, una cumpărată în 1999 cu 390.000 de dolari și cealaltă în 2005, pentru care au plătit 750.000 de dolari.

Filmele regizate de James Cameron au avut încasări totale de peste șase miliarde dolari, iar averea sa personală este de 900 de milioane de dolari. Cameron este deținătorul a trei premii Oscar pentru Titanic – cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun montaj. Avatar, cel de-al doilea blockbuster al său ar fi trebuit să-i aducă al doilea Oscar pentru regie în 2009, însă Academia Americană de Film i-a dat premiul fostei soții a lui Cameron, Kathryn Bigelow, pentru filmul The Hurt Locker.

Foto Realtor.com