FacebookTwitterLinkedIn

Thriller-ul „Câini”, semnat de regizorul Bogdan Mirică (foto), a fost elogiat de criticii de film de la Cannes. „Dogs” este „despre psihologii malformate, lipsite de emoţie şi umanitate”.

Lungmetrajul lui Bogdan Mirică îi are în distribuție pe Dragoş Bucur, Vlad Ivanov şi Gheorghe Visu, acțiunea petrecându-se în România rurală, în apropierea graniţei cu Ucraina.

Producţia „Câini” spune povestea lui Roman, un tânăr de la oraş, care ajunge într-un sat izolat din Dobrogea, unde are de gând să vândă pământul moştenit de la bunicul său, care a murit cu câteva luni în urmă. În timp ce face demersurile pentru vânzarea moşiei, Roman devine martorul unor evenimente bizare şi o senzaţie generală de ameninţare pluteşte în aer, se arată într-un comunicar remis MEDIAFAX.

Coproducția „Toni Edermann”, regizată de Maren Ade, spune povestea unui tată ce face o vizită surpriză fiicei sale.

Filmul este produs de Maren Ade, Jonas Dornbach, Janine Jackowski. Ada Solomon alături de Antonin Svoboda şi Bruno Wagner fiind coproducătorii lungmetrajului.

De asemenea, „Toni Edrmann” este produs de casele de film Komplizen Film, Coop99 Filmproduktion şi Hi Film Productions.

Secţiunea Un Certain Regard face parte din selecţia oficială a Festivalului de la Cannes, având loc în paralel cu competiţia oficială. În fiecare an, secţiunea Un Certain Regard prezintă o serie de filme cu viziuni şi stiluri diverse, originale şi diferite, care caută recunoaştere internaţională.