Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

ForbesLife |
|

Regizoarea și scriitoarea Chris Simion – Mercurian a fost decorată de către președintele Klaus Iohannis cu Medalia „Meritul Cultural”

Chris Simion-Mercurian a fost decorată de către președintele României cu Medalia „Meritul Cultural”.
Chris Simion si Klaus Iohannis

Regizoarea și scriitoare este membru al Uniunii Scriitorilor din România din anul 2009 și a inițiat proiectul „Festivalul de teatru independent Undercloud” din Lăptăria lui Enache – Terasa „La Motoare”.

De asemenea, în anul 2017, Chris Simion a pornit promițătorul proiect Grivița53, care reprezintă construirea primului teatru privat din România după 1946.

Realizarea teatrului se face prin intermediul unei strângeri de fonduri la nivel național, proiectul arhitectural fiind premiat în anul 2017, în cadrul galei Lafarge Holcim Awards.

„O distinctie face sens atunci cand devine mai mult decat un obiect care strange praf pe el. Daca se limiteaza la a fi doar scopul unei ceremonii, nu inseamna decat o bucurie personala. Ieri am primit din partea Presedintiei Romaniei “Meritul Cultural”. Sau cum zic eu…ieri am fost decorata mai degraba cu “Meritul incapatanarii”. M-am incapatanat 25 de ani sa rezist in acord cu valorile si cu morala mea, sa merg pe drumul meu si sa vad in nenumaratele ispite intampinate, incercari ale credintei mele. M-am prins de la inceputul carierei ca integritatea si pasiunea n-au cum sa mi le ia nimeni.

Bazandu-ma pe asta am parcurs toate etapele firesti ale unei evolutii, iar apogeul il constituie Grivita 53 – visul meu si-al multora – primul teatru independent construit de la zero dupa 75 de ani. Nu stiu daca 1946 este diferit de 2021, daca visul lui Liviu Ciulei s-a implit tot atat de greu cum se-ntampla cu Grivita noastra, dar stiu ca indiferent cum a fost travaliul sau…a lasat in urma un teatru care a bucurat generatii de artisti si spectatori. Sper sa avem si noi ce lasa generatiilor care ne urmeaza. Va invit sa deveniti ctitori impreuna cu noi. Intrati pe www.grivita53.ro si cumparati-va caramida. Aceasta comunitate e formata din oameni care viseaza si actioneaza! Va multumesc”, a declarat Chris Simion –  Mercurian.

Sunt prima Simion care a fost decorata de Presedintele Romaniei si a doua Mercurian. In dreapta este medalia primita de…

Posted by Chris Simion-Mercurian on Sunday, January 17, 2021

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii