Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Regizoarea Adina Pintilie a câștigat trofeul Ursul de Aur și premiul de debut la Festivalului de Film de la Berlin

Regizoarea Adina Pintilie a fost dublu premiată la cea de-a 68-a ediţie a Berlinalei, câştigând atât „Ursul de Aur”, marele trofeu al festivalului, cât şi premiul pentru cel mai bun lungmetraj de debut, cu pelicula experimentală „Nu mă atinge-mă”/ „Touch me not”, informează Agerpres.
Adina-Pintilie

Adina Pintilie a declarat că nu se aştepta să primească „Ursul de Aur” pentru acest lungmetraj în care mai multe personaje caută intimitatea, dar în acelaşi timp se tem de ea, şi că vede filmul său ca pe o invitaţie la dialog.

Adina Pintilie (38 de ani) este cunoscută pentru realizarea scurtmetrajului „Balastiera #186” şi a mediumetrajele „Nu te supăra, dar…” şi „Oxigen”.

Din juriul festivalului, condus de regizorul german Tom Tykwer, au mai făcut parte Cécile de France, Adele Romanski, Stephanie Zacharek, Ryuichi Sakamoto şi Chema Prado.

De asemenea, filmul a fost recompensat cu premiul pentru cel mai bun debut, distincția oferită de regizorul Călin Peter Netzer, membru al juriului care a acordat acest trofeu.

Producătorii filmului sunt Monica Lăzurean-Gorgan (4 Proof Film) și Adina Pintilie (Manekino Film).

Co-producatori sunt Unlimited (Franța) si Rohfilm (Germania).

„Nu mă atinge-mă” a beneficiat de finanțare din partea fondului Eurimages.

Adina Pintilie s-a născut la Bucureşti pe 12 ianuarie 1980 şi este absolventă a Universității Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti, secţia regie de film, promoția 2008.

Citește: Reclame pentru spălarea creierelor

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii