Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Transport |
|

Regiunea Sud-Muntenia, pe primul loc în Uniunea Europeană privind lucrătorii din transporturi

În Uniunea Europeană anul trecut erau 10,8 milioane de persoane cu ocupaţii în sectorul transportului, adică aproape 29 de lucrători în transport la mia de locuitori, însă regiunea Sud-Muntenia din România este pe primul loc cu 65 de lucrători în transport la mia de locuitori, arată datele publicate joi de Eurostat.
transport rutier shutterstock_742155118

Regiunea Sud-Muntenia din România este urmată de trei regiuni din Bulgaria şi două regiuni din Lituania, în toate aceste regiuni existând mai mult de 50 de lucrători în transport la mia de locuitori, transmite Agerpres.

În contrast, regiunea Brabantul Valon din Belgia are cel mai mic număr de lucrători în transport la mia de locuitori (15), urmată de regiunea Egeea de Sud din Grecia (16), regiunile Burgenland din Austria şi Melilla din Spania (ambele cu 18) şi regiunea Calabria din Italia (19).

Eurostat precizează că majoritatea lucrătorilor în transport sunt bărbaţi (85%). Peste o treime (37%) dintre persoanele cu ocupaţii în transport din UE au peste 50 de ani, o altă treime (36%) au între 35 şi 49 de ani în timp ce doar 29% au mai puţin de 35 de ani.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii