Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Regina Elisabeta a II-a și-a sărbătorit oficial ziua de naștere

Celebrarea oficială a zilei de naştere a reginei Elisabeta a II-a a fost marcată sâmbătă printr-o paradă militară restrânsă la castelul Windsor, reşedinţa suveranei din afara Londrei, în contextul restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus.
072 core top international 23. Regina Elisabeta

Regina, care a împlinit 95 de ani la 21 aprilie, a asistat, acompaniată de vărul său Edward, ducele de Kent, la parada militară cunoscută sub numele „Trooping de Colour” pe esplanada din faţa castelului, la care au participat membri ai Garde Écossaise (Garda Scoţiană), ai cavaleriei şi instrumentişti, notează Agerpres.

Este prima celebrare oficială a zilei de naştere a reginei în lipsa prinţului Philip, cel care i-a fost consort timp de 73 de ani.

Regina Elisabeta a II-a are „două” zile de naştere: una pe 21 aprilie, care este data reală de naştere a suveranei, şi una în a doua sâmbătă din luna iunie, dată la care se desfăşoară evenimentul oficial de celebrare şi când condiţiile meteo sunt mai prielnice.

În Marea Britanie, celebrarea oficială a zilei de naştere a unui rege sau a unei regine se face într-o altă zi decât în ziua de naştere oficială.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii