FacebookTwitterLinkedIn

Regeneron Pharmaceuticals Inc a declarat marți că a semnat un contract cu guvernul SUA pentru 450 milioane de dolari, bani care ar ajuta compania să dezvolte un cocktail dublu de anticorpi împotriva Covid-19, informează Reuters.

În prezent, cocktailul REGN-COV2 se află în studii clinice pentru a fi evaluată eficacitatea sa în prevenirea și tratarea COVID-19. Compania farmaceutică a semnat noul contract cu Departamentul de Sănătate și Servicii Umane al SUA (HHS) Biomedical Advanced Research and Development Authority (BARDA) și cu Departamentul Apărării. Dozele fabricate în cadrul proiectului vor fi trimise către guvernul federal.

Contractul este inclus în programul guvernamental intitulat „Operațiunea Warp Speed”, care vizează accelerarea accesului la vaccinuri și tratamente pentru combaterea coronavirusului. Guvernul dorește să sprijine fabricarea cocktailului cu anticorpi REGN-COV2 pentru ca acesta să poată fi folosit imediat în SUA, în cazul în care studiile clinice vor avea succes și va primi autorizația Administrației SUA pentru Alimente și Medicamente.

Noul acord dintre guvern și Regeneron presupune livrarea unui număr fix de loturi ce trebuie completată până în toamna acestui an. Se așteaptă să fie livrată o gamă de 70.000 – 300.000 de doze potențiale de tratament sau o gamă ce cuprinde între 420.000 – 1.300.000 doze pentru prevenirea Covid-19 până la sfârșitul verii.