Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Regele cașmirului a rămas fără iaht

Miliardarul italian Luigi Loro Piana, „Regele cașmirului”, cum este numit de publicațiile de modă, încearcă să obțină într-un tribunal din Londra daune de 25 de milioane de lire sterline după ce iahtul său a fost distrus.
 aboneaza-te
image2

În mai 2019, în timpul unei furtuni puternice, iahtul d-lui Loro Piana, denumit My Song, a căzut din „cuib” – sistemul de susținere și fixare folosit pentru transportarea ambarcațiunilor de dimensiuni mici și medii – în timp ce călătorea din Antigua la Genova pe un cargou al companiei britanice Peters&May. Revista Tatler scrie că iahtul nu mai poate fi reparat, având chila găurită în câteva locuri și un catarg lipsă.

Loro Piana a dat transportatorul în judecată cerând daune de 25 de milioane de lire sterline. În apărarea lor, Peters&May susțin că vasul a fost avariat din cauza „cuibului” necorespunzător – sistemul de fixare fiind deținut și furnizat transportatorului de proprietarul iahtului.

În vârstă de 68 de ani, Luigi Loro Piana și fratele său, Sergio, au vândut în 2013 o participație de 80% din firma lor către Bernard Arnault, deținătorul LVMH Group, pentru suma de 2,6 miliarde de lire sterline. Înființată în 1924 de bunicul lui Pier Luigi și Sergio, compania Loro Piana este unul dintre cei mai importanți producători de articole de îmbrăcăminte de lux din cașmir și lână. După vânzare, Luigi mai deține aproximativ 8% din acțiuni și ocupă funcția de președinte-adjunct. Domnia sa organizează anual evenimentul Loro Piana Superyacht Regatta, unde concura cu iahtul său, My Song, care, de-a lungul timpului, a fost locul unde celebritățile lumii și-a dat întâlnire pentru o petrecere cu cocktailuri în largul insulei Saint Barthélemy.

Luigi Loro Piana se poate consola cu faptul că alții au avut probleme și mai mari: în 2005, iahtul Pelorus, în valoare de 72 de milioane de lire sterline, deținut de miliardarul rus Roman Abramovici, a fost alimentat cu un combustibil necorespunzător. Un „plin” pentru Pelorus este 120.000 de lire sterline, scria atunci The Times, însă evacuarea combustibilului nepotrivit și curățarea rezervoarelor l-au costat pe Abramovici un milion de lire.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii