FacebookTwitterLinkedIn

Numeroși pasageri de la bordul unei aeronave  Delta care călătorea pe ruta Atlanta – Detroit au refuzat să poarte mască de protecție pe durata zborului, informează Mediafax. Astfel, piloții au luat decizia de a întoarce avionul la sol, aterizând pe aeroportul de unde abia plecaseră.

Un purtător de cuvânt al companiei aeriene Delta a declarat că zborul Atlanta – Detroit a fost întârziat din cauza pasagerilor care nu au dorit să urmeze instrucțiunile impuse de echipajul aeronavei. Această situație este una comună de vreme ce compania americană s-a mai confruntat cu astfel de scenarii în ultima vreme.

Compania aeriană Delta are o politică de decolare foarte strictă atunci când vine vorba de purtarea măștii de protecție. Începând de astăzi, pasagerii care nu pot purta măști de protecție din cauza anumitor boli trebuie să fie mai întâi evaluați medical înainte de a se îmbarca la bordul aeronavei, completând un chestionar online.

Un comunicat publicat de Delta arată : „Încurajăm clienţii care nu pot purta mască de protecţie să reconsidere situaţia. Dacă decid să călătorească, sunt bine-veniţi la bordul aeroanvelor noastre după completarea unei consultaţii virtuale, pentru a ne asigura că toată lumea este în siguranţă. Nu există ceva mai important decât sănătatea”.