Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Refresh pentru biroul de acasă: 5 schimbări de decor care te vor inspira și îți vor mări productivitatea

Dacă biroul și casa ta au aceeași adresă, nevoia de a-ți individualiza cât mai bine spațiul de lucru te împinge să cauți idei noi. Ofertele producătorilor de mobilier sunt prea asemănătoare? Avem pentru tine cinci sugestii prin care biroul poate deveni sursa ta de inspirație.
biroul de acasa_440450116

Numărul celor care aleg să lucreze de acasă crește de la un an la altul, pe măsură ce ocupațiile devin tot mai diverse. Biroul tău din propriul domiciliu te eliberează de inconveniente ca timpul petrecut pe drum, agitația unui open space sau obligativitatea de a lua parte la ședințe lungi. Un studiu Stanford Business arată că lucrul de acasă îți poate crește performanța cu 13% și te poate ajuta să resimți mai multă satisfacție la finalul unei zile.

Să îți împarți spațiul de locuit cu cel profesional te poate pune în fața unei decizii destul de dificile: Cum să îți decorezi biroul? Ce culori, texturi sau materiale te-ar putea ajuta să te concentrezi mai bine sau să te relaxezi atunci când decizi sa iei o pauza? Ce decor ți-ar putea întregi imaginea în eventualitatea în care vei primi în birou vizita unor colaboratori sau a unor parteneri de afaceri? Iată cinci feluri în care îți poți împrospăta spațiul de lucru.

1. Creează un paludariu

Pentru că orele solicitante trebuie alternate cu scurte momente de relaxare, ai putea schimba peisajul biroului tău cu un paludariu. Variațiune a clasicului terariu, acesta nu conține doar plante și pământ, ci și o zona acvatică, pentru un aspect cu totul exotic.

Construirea unui paludariu este simplă. Mai întâi, alege un recipient din sticlă, etanș, suficient de încăpător pentru o cantitate mare de apă. Umple paludariul cu pământ de flori, apoi adaugă apa, plantele, cactușii și crengile. Micul ecosistem va fi punctul de atracție al biroului tău.

2. Transformă un perete banal într-unul viu

Dacă simți că te deconectezi cu adevărat numai în mijlocul naturii, ai nevoie să o aduci în biroul tău. Alege unul dintre pereții cei mai expuși la lumină naturală și aplică pe acesta un decor surprinzător din mușchi decorativi conservați, aduși tocmai de la Cercul Polar.

Mușchiul curăță aerul din casa ta de alergeni precum praful și polenul. Acesta nu trebuie udat, nu atrage insectele, nu dezvoltă mucegai și răspândește un miros proaspăt. Mușchiul poate fi aplicat pe un placaj din lemn sau înglobat într-o ramă și transformat în tablou.

3. Decorează cu piatră naturală

Când alegi să îți muți biroul acasă, dar menții strânse legăturile cu asociații și cu partenerii de business, trebuie să poți primi oricând vizite formale. Piatra naturală este soluția pentru cei care caută deopotrivă un aspect riguros și un decor încântător pentru oaspeți.

Pereții placați cu ardezie sunt o variantă elegantă pentru un colț al biroului amenajat astfel încât să poți purta degajat discuții în condiții de confort optim. Textura lor neregulată poate contrasta perfect, de exemplu, cu aspectul impecabil al unei pardoseli din marmură crem.

4. Alege un decor steampunk

Legătura ta cu natura nu a fost întreruptă niciodată, iar grădina casei îți oferă cele mai bune momente de respiro la mijlocul zilei. Cu toate acestea, ai avea mai multă eficiență într-un spațiu care să-ți inducă o stare de spirit tipică unui mediu de lucru veritabil.

Înlocuiește elementele clasice de decor cu piese în stilul steampunk. Agață pe perete un ceas mare, cu cifre romane, sau chiar cinci ceasuri, dar de mărimi diferite. Raftul confecționat din țevi de cupru, o hartă veche sau o cutie îmbrăcată în piele completează tabloul.

5. Maximizează-ți spațiul cu un birou polivalent

Dacă suprafața nu este punctul forte al casei tale, dar tot nu ai putea lucra eficient în altă parte, aplică o soluție similară cu briceagul elvețian. Biroul multifuncțional te poate scăpa de nevoia unui dulăpior cu sertare sau a unui corp de mobilier suspendat.

Cu locașuri compacte, dar generoase, dispuse pe părțile laterale, acest birou are și secțiuni extensibile sau spații de depozitare disimulate. Mai mult, unele dintre birourile de designer sunt modulare și îți permit să schimbi poziția compartimentelor după nevoile de moment.

Așadar, viața personală și cea profesională pot coexista într-o casă, dacă faci alegerile potrivite cu stilul tău. O investiție într-un spațiu de lucru cât mai confortabil se va regăsi în randamentul tău de zi cu zi. Mai mult, calitatea relațiilor profesionale pe care ți le construiești va avea de câștigat dacă atmosfera biroului tău va fi balansată între formal și recreativ.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii