Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Servicii financiare |
|

Reduceri de până la 10% la RCA, în majoritatea țărilor europene. Ce s-a întâmplat în România

Anul trecut s-a înregistrat o stabilitate sau chiar o reducere considerabilă a cotelor de primă pentru asigurările auto în majoritatea țărilor europene, printre care se numără și Marea Britanie, Belgia, Polonia, Italia sau Turcia, unde cotele au scăzut cu până la 10%. Nu este și cazul României, unde asigurările auto au prezentat creșteri de până la 10%.
asigurari_bani.jpg

Cu toate că piața românească este una competitivă și obținerea reducerilor la reînnoire este în continuare posibilă, cotele înregistrează o ușoară creștere din cauza daunalității crescute pe linia de RCA, arată raportul Insurance Market Report 2015 realizat în regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa) de Marsh, lider global în brokerajul în asigurări și consultanță de risc.

În România, asigurările de răspundere generală continuă să fie una dintre cele mai profitabile linii pentru asigurători, competiția fiind mai puternică ca oricând pentru clienții noi și existenți. Astfel, această linie a înregistrat în 2014 scăderi ale cotelor de primă de până la 10%.

Aceeași scădere s-a înregistrat și în cazul asigurărilor pentru CARGO maritim. Majoritatea celorlalte linii a cunoscut o stabilitate a cotelor de primă.

În România, creșteri au mai înregistrat și cotele de primă ale asigurărilor de sănătate, de până la 20%, cauzate de o serie recentă de daune mari care a determinat asigurătorii să analizeze mai atent aceste riscuri.

Cotele pentru asigurarea de răspundere managerială (D&O) au rămas stabile sau au înregistrat reduceri de până la 10% în 32 de țări. Este și cazul României, unde cotele au rămas stabile și este probabil ca această tendință să se mențină și în 2015. Doar Cehia și Rusia au experimentat creșteri pe D&O în 2014.

În general, companiile ar trebui să se aștepte la condiții favorabile în 2015 pentru că piața de asigurări din EMEA continuă fie caracterizată de o competiție acerbă și de o daunalitate scăzută în ceea ce privește catastrofele.

„În mod particular, cotele pentru asigurările auto au continuat să scadă în cele mai multe țări din regiunea EMEA. Cu toate că asigurările auto reprezintă în general o linie pe care se înregistrează pierderi, există puține semne de atenuare a acestui trend. Asigurătorii privesc strategic aceste asigurări și folosesc cote competitive pe această linie pentru a-și crește numărul clienților per total”, Graeme MacMillan, CEO, UK Markets Division Marsh.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii