Cautare
, Contributor

Bani și Investiţii |
|

Reducerea TVA-ului va fi anunțată înainte cu o lună de a fi pusă în aplicare

Darius Vâlcov, ministrul Finanțelor Publice, susține că anunțul referitor la reducerea TVA-ului de la 24% la 20% se va face cu o lună de zile înainte de aplicarea sa.
 aboneaza-te
Retail

Ministrul Finanțelor Publice a declarat în cadrul unei conferințe de presă organizată de Asociația Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR) că reducerea TVA-ului se va face până în 2016 și se va aduce tuturor la cunoștință înainte cu o lună, iar reducerea acestuia  la alimentele de bază va fi anunțată înainte cu două săptămâni: ,,Am ajuns la un termen de minimum o lună de zile înainte de aplicarea cotei reduse de TVA, de la 24% la 20%, să se facă anunțul public din momentul în care publicăm ordonanța. Pentru modificarea accizelor și TVA la produsele de bază termenul l-am redus la două săptămâni tocmai pentru a nu exista acea perioadă de reducerea consumului”.

Darius Vâlcov a mai explicat importanța scăderii TVA-ului până la data de 1 ianuarie 2016: ,,O eventuală micșorare de TVA ar afecta vânzările din lunile anterioare, dacă s-ar pune în aplicare la 1 ianuarie”. Totodată, acesta a afirmat  că este probabilă o creștere accelerată a consumului, iar scăderea prețurilor se va vedea în prețurile afișate la raft.

Dan Șucu, Președinte AMRCR, a afirmat că reducerea taxei pe consum este transmisă consumatorilor de către Guvern, iar retailerii ,,nu au dreptul moral de a păstra ceva în economie”.

În cadrul aceleiași conferințe, Darius Vâlcov a vorbit și despre evaziunea fiscală: ,,Evazioniștii sunt o concurență pentru cei care vor să facă piață corectă în România. Din 15 martie, ANAF-ul va intra mai mult în priză și vom asista la închiderea multor magazine evazioniste”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii