FacebookTwitterLinkedIn

Un magazin de „ustensile“, mic și cool, vesel și hip, pe Calea Griviței, această metaforă perfectă pentru România: naționalități conlocuitoare, un centru de sănătate mintală, case vechi, superbe, în ruine, restaurate (deocamdată doar una, dar sper), case în care locuiesc oameni, case în care locuiesc oameni și cai, magazine minunate cu „ustensile“ pentru studenții de la Facultatea de Artă. Ce mai, România în toate splendoarea ei diversă.

Revenind la gogoșile mele, cum am intrat la Recreația, l-am cunoscut pe Alex Bratu (32 de ani), proprietarul locului, care, după vreo trei facultăți și joburi în telecom și advertising, s-a hotărât să devină antreprenor și să deschiddă acest mic colț de recreație, în care corporatiști, antreprenori și studenți stresați (sau nu) să se delecteze cu câte o gogoașă (sau mai multe) și să își amintească de copilărie.

Citește și Zexe Braserie – bucuria mea nostalgică

Mărturisesc că am cumpărat mai multe, nu spun câte ca să nu vă schimbați părerea despre mine, și atât de curioasă am fost, încât m-am înfruptat din toate, nu am reușit să las nici măcar una intactă. Caramel sărat, cremă de brânză și lavandă, ciocolată amăruie și portocale, ciocolată cu alune de pădure, lime și cocos. De fapt, unele sunt gogoși, altele sunt cronuts – adică deja celebra combinație dintre un croasant și o gogoașă. Gusturile mele înclină ferm către gogoașa sadea, dar foarte mulți fani Recreația preferă tânărul cronut. Pe lângă toate aceste feluri delicioase de gogoși, se poate comanda și gogoașa cu cremă de mango, cu pastă de măsline, cu humus sau „Brânzovenescu“, gogoașa cu brânză sărată. Urmează varianta cu cremă de banane sau cu pina colada.

Probabil că nu ați terminat de citit acest articol și sunteți deja în drum spre Recreația. Vă înțeleg și vă susțin.