FacebookTwitterLinkedIn

Căutările de locuri de muncă au atins praguri record în acest an. În perioada iunie-august au fost înregistrate aproape 4 milioane de aplicări, fiecare lună depăşind recordul dinaintea pandemiei, respectiv de 1,1 milioane de aplicări pe lună, potrivit platformei eJobs.

Dacă în ianuarie sau în februarie angajatorii se plângeau că nu găsesc suficienţi candidaţi, acum sunt poziţii pentru care cu greu fac faţă volumului de CV-uri primite. Această mobilizare masivă s-a văzut în toată ţara, nu doar în Capitală, candidaţii devenind extrem de atenţi la joburile scoase în piaţă, dar şi mult mai flexibili decât până acum”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România, citat de Mediafax.

Platforma a înregistrat 420.000 de candidaţi aflaţi în căutarea unul loc de muncă în iunie, iulie şi august, dintre care aproximativ 100.000 au fost candidaţi noi.

Vedem tineri care se angajează mult mai devreme, candidaţi mai dispuşi decât înainte la reconversie, dar şi specialişti care, cel puţîn pentru moment, acceptă şi poziţii sub nivelul lor de experienţă şi pregătire“, adaugă CEO-ul eJobs.

Cei mai mulţi au fost din categoria de vârstă 25-35 de ani, urmaţi de cei cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani.
O altă concluzie a ultimelor luni a fost distanţarea faţă de ofertele de joburi pentru străinătate, dar şi faptul că interesul pentru locurile de muncă remote a crescut semnificativ. Au apărut, de altfel, şi mii de astfel de joburi, spre deosebire de perioada dinaintea declanşării pandemiei, când aveam un număr relativ redus de opţiuni work from home”.

Cele mai căutate locuri de muncă fac parte din industria IT sau vânzări.
Vara aceasta au lipsit din topul angajatorilor turismul şi horeca, însă ne aşteptăm la o revenire, chiar şi pe acest segment, din toamnă. De altfel, începând cu această lună, vom vedea o creştere a numărului de joburi pe toate domeniile”, concluzionează Bogdan Badea.