FacebookTwitterLinkedIn

RecoMedica asigură acest serviciu cu ajutorul celor peste 60 de medici la nivel național din rețea. Astfel, platforma poate fi folosită de români complet gratuit și beneficiază de o mare susținere din partea medicilor de familie din țară.

„Suntem printre primele proiecte medicale din Europa care au luat atitudinea de a ajuta la gestionarea situației actuale. Acum avem validarea că funcționează proiectul și dorim să venim în ajutorul autorităților și a oricărei persoane care are nevoie de noi. Vă cerem susținerea în perioada următoare pentru a ajunge și a ajuta un număr cât mai mare de oameni”, a declarat Eduard Cioroaga, co-fondatorul și CEO-ul RecoMedica.

În ultima săptămâna platforma înregistrat deja peste 2000 de solicitări online pe site-ul RecoMedica, iar numărul vizitelor zilnice este în creștere cu fiecare zi cu care avansează pandemia. Răspunsurile rapide sunt oferite cu ajutorul medicilor activi zilnic care răspund rapid solicitărilor.

„În următoarea perioadă este esențial să ne monitorizăm foarte bine orice tip de simptom și trebuie să primim opinii medicale într-un mod cât mai simplificat, inclusiv pentru cazurile de depresie și anxietate. Nu este indicat să îngreunăm camerele de gardă sau cabinetele medicilor de familie sau alte specializări cu probleme non-urgente, așa că invităm românii să folosească platforma RecoMedica pentru a afla exact ce acțiune medicală trebuie să ia și cât de urgentă este problema cu care se confruntă”, a adăugat Eduard Cioroaga.

„În această perioadă apar tot felul de reacții și de comunicate legate de epidemia cu Coronavirus Covid-19, așa că recomandarea mea este să evităm panica, reacțiile emoționale disproporționate generate de acest eveniment”, a declarat Cristina Matei, medic primar medicină de familie în București și medic colaborator RecoMedica.