Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Recomandare „Forbes România”: Cum au salvat monarhia Regele George și Regina Maria pe BBC Knowledge!

GeorgeMaria.jpg
BBC Knowledge va difuza, începând de miercuri, 29 ianuarie, de la ora 23:00, seria documentară „Regele George și Regina Maria: Salvatorii monarhiei”, care analizează impactul istoric al acestui cuplu regal remarcabil, dar și modul în care influența lor persistă până astăzi.

Primul episod îl prezintă pe Regele George al V-lea, un conservator născut și crescut în perioada victoriană. Cu toate acestea, în fața numeroaselor schimbări de după Primul Război Mondial, el a rămas în istorie ca fiind un spirit inovator. El a creat Casa de Windsor, a îmbrățisat reforma democratică și a reinventat multe din tradițiile regale cunoscute în prezent.

Cel de-al doilea episod este centrat in jurul Reginei Maria. Aceasta își asculta soțul în toate privințele, chiar și când era vorba de lungimea rochiilor, punând întotdeauna obediența și datoria pe primul plan. Mai mult, în perioada în care criza abdicării amenința Casa Regală, Regina Maria a reprezentat un punct de sprijin puternic către care națiunea s-a îndreptat ca simbol al stabilității și continuității.

Documentarul difuzat de BBC Knowledge reprezintă un portret al bunicilor reginei Elisabeta a II-a, Regele George și Regina Maria, care au salvat monarhia britanică de la un potențial dezastru.

BBC Knowledge poate fi recepționat în rețelele Romtelecom, Digi și Orange TV.

 

Vezi și ce pregătește să difuzeze National Geographic Channel!

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii