Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Reclamele pentru companiile de asigurări au dispărut de pe micile ecrane

tv6.jpg
În primele nouă luni ale acestui an, promovarea serviciilor firmelor de asigurări a fost aproape inexistentă. Absenţa se înregistrează de mai bine de trei ani, de când criza economică a lovit şi această piaţă.

Doar şase jucători de pe piaţa asigurătorilor au „mişcat” ceva reclamă pe televiziuni. Aceştia au adunat în total doar 6.030 puncte de audienţă (Gross Rating Point), de zece ori mai puţin decât a obţinut Procter&Gamble, liderul pieţei de publicitate TV, şi la acelaşi nivel cât a consumat reţeaua de farmacii Catena, de exemplu.

Singurul consumator harnic de publicitate TV a fost Axa Life Insurance, care a obţinut un volum de 2.753 GRP-uri, cu 13,5% mai mic decât anul trecut. Pe locul secund, cu 1.820 de GRP-uri, s-a plasat Groupama. Ceilalţi patru anunţători de pe piaţa asigurătorilor, Allianz Ţiriac, Asirom, Astra Asigurări şi Omniasig, nu au depăşit fiecare câte 600 de puncte de audienţă.

Volumul total de puncte de audienţă obţinut de această piaţă este cu 7% mai mic decât în 2011. Dar această scădere nici nu contează în bugetele de publicitate!      

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii