Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bunuri de consum |
|

Reckitt Benckiser scoate la vânzare un pachet de mărci secundare

Reckitt Benckiser Group RB.L, producătorul de bunuri de larg consum se pregăteşte să vândă o parte din mărcile sale secundare de îngrijire personală, precum crema depilatoare Veet şi crema anti-acnee Clearasil.
 aboneaza-te
shutterstock_1047164146

Informația a fost oferită de către mai multe surse din apropierea acestui dosar, precizează Reuters, citată de Agerpres.

Potrivit acestora, pachetul de mărci ce va fi scos la vânzare, care include şi produsele pentru îngrijirea picioarelor Scholl, ar putea fi evaluat până la un 1,3 miliarde de dolari în cadrul procedurii de vânzare pe baza estimărilor referitoare la faptul că aceste mărci de produse generează anual un profit operaţional de peste 120 milioane de lire sterline.

Vânzarea acestor mărci de produse vine într-un context în care Reckitt Benckiser înregistrează vânzări neobişnuit de puternice pe segmentul produselor de igienă, din cauza pandemiei de COVID-19, care i-a determinat pe consumatori să facă stocuri de dezinfectanţi precum Lysol şi Dettol.

Sursele sunt de părere că mărcile menţionate ar putea să atragă atenţia fondurilor de private equity deoarece generează lichidităţi dar nu se potrivesc cu cele două domenii principale de activitate pe care s-a concentrat Reckitt Benckiser, respectiv sănătatea şi igiena.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii