Cautare
, Staff

Sănătate |
|

Reckitt Benckiser cumpără Mead Johnson Nutrition, pentru 17,9 miliarde de dolari

Producătorul britanic de bunuri de larg consum Reckitt Benckiser Group a semnat acordul de achiziționare a producătorului de formule alimentare pentru bebeluși Mead Johnson Nutrition (MJN), pentru 17,9 miliarde de dolari, scrie Reuters, tranzacția fiind anunțată încă de săptămâna trecută.  
baby-bebelusi-mancare

Grupul care produce Vanish și Nurofen este interesat să cumpere un producător de formule alimentare pentru bebeluși într-o tranzacție de 16,7 miliarde de dolari

Cea mai importantă parte din prețul final o reprezintă 16,6 miliarde de dolari pentru acțiunile Mead Johnson Nutrition, respectiv 90 de dolari cash pentru o acțiune, cu 30% mai mult decât prețul la care s-a închis ședința de tranzacționare de ieri.

La aceasta se adaugă finanțarea datoriilor MJN, printr-un credit sindicalizat de la Bank of America Merrill Lynch, Deutsche Bank și HSBC.

Cele două companii se așteaptă ca tranzacția să se finalizeze în trimestrul al treilea al acestui an.

Reckitt Benckiser este recunoscut drept producător de bunuri de larg consum și medicamentele generice, făcând, printre altele, tabletele Nurofen, agenții de curățare Lysol și Vanish, precum și prezervativele Durex, iar Mead Johnson, pentru formulele pentru bebeluși Enfamil.

Astfel, achiziția îi permite Reckitt să-și îndrepte afacerile într-o nouă direcție și îi stimulează activitatea în Asia. De altfel, ca urmare a tranzacției, China va devenit a doua piață importantă pentru Reckitt Benckiser, după cea americană.

Veniturile Reckitt Benckiser în trimestrul patru 2016 au fost de 2,76 miliarde de lire sterline, cu 1% mai mari, față de aceeași perioadă din 2015, dar se așteaptă ca veniturile totale să crească cu 3%, față de anul anterior. 

Reckitt Benckiser dorește ca prin această tranzacție MJN să ajungă la o rată de creștere anuală a businessului de 3-5%, pe termen mediu și lung. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii