Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Recep Tayyip Erdogan a câștigat alegerile prezidențiale din Turcia

Autorităţile electorale turce l-au proclamat pe preşedintele în exerciţiu Recep Tayyip Erdogan învingător în alegerile prezidenţiale de duminică, cu o „majoritate absolută” a voturilor valid exprimate, informează News.ro.

Preşedintele Consiliului Electoral Superior a anunţat în noaptea de duminică spre luni că au fost numărate 97,7% din voturi. Voturile rămase de numărat nu vor afecta rezultatul realegerii lui Erdogan.

Recep Tayyip Erdogan a câştigat alegerile prezidenţiale din Turcia cu peste 50% din totalul voturilor exprimate. Principalul său rival, Muharrem Ince, candidatul principalului partid de opoziţie, a fost votat de 30,76% din electorat.

În același timp, partidul lui Erdogan, AK Party, a obținut 42,5% din voturi iar aliații de la guvernare (formațiunea naționalistă MHP) au obținut 11,1%.

Scrutinul marchează începutul unui regim prezidenţial, care-i acordă lui Recep Erdogan puteri consolidate. Postul de prim-ministru în Turcia va fi desființat, urmând ca președintele să preia aceste atribuțiuni.

CEL MAI LUNG MECI DE FOTBAL

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii