Cautare
, Forbes Staff

Tech |
|

RebelDot devine primul dezvoltator de software din România care acceptă plăți în criptomonede

RebelDot, furnizor de soluții software clujean, cu afaceri de 1,2 milioane de euro, va accepta, începând cu ianuarie 2019, plata în criptomonede pentru clienții săi.
criptomonede shutterstock_1250565172

“Această nouă metodă de plată ne va ajuta să fim din ce în ce mai flexibili în relația cu clienții noștri. Pentru lansarea acestei inițiative am analizat foarte bine atât trendurile la nivel de piață cât și cadrul legislativ din România. Acceptarea plăților în criptomonede este un pas natural pentru noi după ce, în 2018, am integrat tehnologia blockchain, care stă la baza criptomonedelor”, a menționat Tudor Ciuleanu, CEO-ul companiei și cel care o deține.

Pentru 2019, compania estimează o creștere a cifrei de afaceri de până la 2 milioane de euro.

În ultimii zece ani, Ciuleanu a condus filiala românească a companiei americane Imprezzio, iar în luna iulie a acestui an, a decis să achiziționeze divizia de servicii a companiei Imprezzio Global, care funcționează acum ca entitate separată sub numele de RebelDot.

 

În luna aprilie a acestui an, plafonul de piață pentru toate criptomonedele a crescut la 565.1 miliarde de dolari în 2017 și era previzionată atingerea pragului de peste 1 trilion de dolari până la finalul anului 2018.

“Deși piața criptomonedelor a scăzut constant pe parcursul acestui an, potențialul încă există, fiind doar o chestiune de timp până începe adoptarea în masă. Astfel, consider că este un moment bun ca antreprenorii să ia în calcul criptomonedele și tehnologia blockchain ca pași strategici în dezvoltarea companiilor lor’’ , a menționat Tudor Ciuleanu.

La nivel local, conform unui studiu realizat de Norstat, 1 din 10 Români au afirmat că deja au achiziționat criptomonede și 1 din 3 plănuiesc să cumpere în curând. În ceea ce privește tipul de criptomonede, Bitcoin este una dintre cele populare monede (72%), fiind urmat de Ethereum (29%) și Ripple cu 14%.

RebelDot oferă servicii precum dezvoltarea de aplicatii web și mobile, consultanță în tehnologie, UX-UI design sau asigurarea calității, machine learning și AI.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii