Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Realitatea TV a pierdut 4 licenţe din cauza încetării emisiei analogice în România

Compania Realitatea Media SA a pierdut patru licenţe terestre, pe care Realitatea TV emitea program local, la Sibiu, Târgu-Jiu, Braşov şi Cluj-Napoca, din cauza încetării, miercuri, a emisiei analogice terestre în România, potrivit unor informaţii prezentate în şedinţa de joi a CNA, informează MEDIAFAX.
 aboneaza-te
realitatea_tv_logo_gigantic_97572800.jpg

Cele patru licenţe ale Realitatea TV Sibiu, Târgu-Jiu, Braşov şi Cluj-Napoca au încetat de drept miercuri, fiind retrase de autoritatea naţională de reglementare în comunicaţii (ANCOM), ca urmare a încetării emisiei analogice terestre TV în România.

În ciuda acestui fapt, Realitatea TV continuă să fie disponibilă în Sibiu, Târgu-Jiu, Braşov şi Cluj-Napoca, fiind recepţionat prin satelit programul staţiei centrale, de la Bucureşti, al televiziunii. Însă, Realitatea TV nu mai poate difuza în aceste localităţi program local, potrivit informaţiilor prezentate în şedinţa de joi.

Pentru a putea difuza în continuare program local în Braşov şi Cluj-Napoca, societatea Realitatea Media SA a solicitat CNA acordarea a două licenţe audiovizuale noi, prin reţele de comunicaţie electronice (prin cablu, n.r.). În cazul localităţilor Sibiu şi Târgu-Jiu, Realitatea Media SA nu a solicitat noi licenţe audiovizuale prin cablu.

CNA a decis însă să nu ia o decizie joi în privinţa solicitărilor pentru Realitatea TV Braşov şi Cluj-Napoca, amânând discutarea acestui caz pentru şedinţa Consiliului din 25 iunie.

Motivul amânării este încercarea CNA de a da o şansă Realitatea Media de a primi aceste două licenţe. Realitatea Media are datorii la bugetul de stat şi nu poate prezenta dovada acordării eşalonărilor la plată a acestora din cauza faptului că societatea se află în insolvenţă.

Următorul termen în dosarul de insolvenţă al Realitatea Media este pe 24 iunie, acesta fiind de fapt şi motivul pentru care CNA a amânat pentru a doua zi, 25 iunie, luarea unei decizii în cazul licenţelor de la Braşov şi Cluj ale Realitatea. Consiliul speră că, până pe 25 iunie, judecătorul sindic va aproba planul de reorganizare al Realitatea Media şi astfel vor putea fi acordate licenţele de la Braşov şi Cluj, în conformitate cu legislaţia audiovizualului.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii