Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Social media |
|

Reacțiile Twitter, Facebook și Google după semnarea de către Trump a ordinului pentru reglementarea rețelelor sociale

Președintele SUA a semnat ordinul prin care vrea să înlăture sau să modifice o prevedere a unei legi care absolvă rețelele de socializare de răspundere pentru conținutul postat de utilizatori. Facebook: Acest ordin „va încuraja platformele să cenzureze orice cuvânt care ar putea jigni pe cineva”.  
ordin trump regelementare retele sociale

Versiunea finală a ordinului lansat joi nu a suferit modificări majore, cu excepția propunerii unei legi federale, informează Reuters. Reacția lui Trump vine după ce Twitter i-a etichetat ca nefondate postările referitoare la fraudele care vor fi la votul prin corespondență.

„Ce cred că putem spune este că vom modifica această lege”, a spus Trump înainte de semnarea ordinului. Trump a declarat că procurorul general al SUA, William Barr, va începe să elaboreze „imediat” documentul legislativ pentru reglementarea rețelelor de social media.

Twitter a numit ordinul „o abordare reacționară și politicianistă a unei legi de referință”, adăugând că încercările de modificare a Secţiunii 230 din Legea privind decenţa în comunicaţii „amenință viitorul comunicării online”. O purtătoare de cuvânt Google a declarat că ordinul va face rău „economiei Americii”, în timp ce un purtător de cuvânt al Facebook a spus că acest ordin „va încuraja platformele să cenzureze orice cuvânt care ar putea jigni pe cineva”.

Acțiunile Twitter au căzut joi cu peste 4%, iar Facebook a încheiat ziua cu o scădere de 1,6%.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii