FacebookTwitterLinkedIn

Astfel că, Banca Transilvania rămâne singurul jucător din top cinci, care nu a majorat avansul pentru creditele imobiliare.

„Ne afăm într-un context economic în care prioritatea noastră, a tuturor, trebuie să rămână stabilitatea României prin atragerea permanentă de capital și prin creșterea resurselor de dezvoltare, iar băncile au rolul de a susține producerea de valoare în societate, însă la fel ca întreaga societate, nu pot evolua într-un cadru care restrânge capacitatea de valorificare a potențialul de susținere. BCR va monitoriza îndeaproape piața și impactul legislației în vederea ajustării adecvate a politicilor de creditare”, a declarat Dana Demetrian, vicepreședite Retail&Private Banking, BCR.

BRD decide să majoreze la 35% avansul pentru creditele în lei cu ipotecă mai mici de 250.000 de euro

Legea a fost adoptată pe 13 aprilie de Camera Deputatilor, decizia a întrunit 207 voturi „pentru”, un vot împotrivă și o abținere. Inițial, Klaus Iohannis a cerut o reexaminare a legii dării în plată, însă ulerior a constatat că Legislativul a ținut cont de observațiile sale și a decis să promulge actul normativ.

CEC Bank mărește avansul la creditele imobiliare și scumpește împrumuturile