Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Reacția SUA după ce UE a decis să impună tarife vamale suplimentare

Robert Lighthizer, reprezentantul american pentru Comerţ (USTR), şi-a exprimat luni dezamăgirea privind decizia Uniunii Europene de a impune tarife vamale suplimentare.  
taxe vamale Uniunea Europeana

Oficialul s-a abținut să facă amenințări că SUA vor reacţiona cu noi acţiuni, transmite Agerpres care citează Reuters.

Luni, vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, a informat că UE va impune tarife vamale suplimentare, de până la patru miliarde de dolari, pentru avioanele din SUA şi alte importuri, din cauza subvenţiilor ilegale acordate de Washington producătorului de avioane Boeing.  Aceste tarife au fost autorizate de Organizația Mondială a Comerțului (OMC) care anul trecut a luat o decizie similară, dar în beneficiul SUA.

De altfel, de peste 10 ani, OMC este arbitrul unei dispute între Boeing şi Airbus, cu privire la subvenţiile acordate de SUA şi Uniunea Europeană pentru industria lor aeronautică.

Luna trecută, Lighthizer avertiza că orice decizie a Bruxelles-ului de a impune tarife vamale suplimentare va forţa SUA să răspundă, dar scurta declaraţie publicată luni nu conţine o astfel de ameninţare, ci prezintă negocierile dintre cele două părţi pentru rezolvarea îndelungatei dispute.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii