Cautare
, Contributor

ForbesCars |
|

RCZ R – cel mai rapid Peugeot de serie

Peugeot RCZ R
Peugeot a prezentat primele detalii oficiale despre cel mai puternic model al său de serie din toată gama actuală.

Acesta este Peugeot RCZ R, vârful de gamă al coupe-ului Peugeot dar și cel mai rapid model de serie al mărcii franceze. El va fi prezentat în premieră mondială la Festivalul Vitezei de la Goodwood din acest weekend dar va fi adus și la Salonul Auto de la Frankfurt din toamnă, La comercializare va fi oferit începând din 2014.

Este dezvoltat de divizia Peugeot Sport cu pornire de la modelul de 200 CP THP. Astfel, motorul de 1.6 litri turbo al lui RCZ R dezvoltă acum 270 CP și 330 Nm. Masa proprie a mașinii a fost scăzută cu 17 kg față de cea a versiunii de 200 CP și o suspensie sport coboară garda la sol cu un centimetru față de cea standard. Frânele au acum discuri cu diametrul de 38 de centimetri iar puntea față a fost echipată cu un diferențial Torsen cu patinare limitată. 

Peugeot RCZ R atinge 100 km/h cu start de pe loc în mai puțin de șase secunde și reușește o viteză maximă de 250 km/h.

Pe lângă spoilerele și pragurile desenate mai agresiv și jantele de 19 inch cu design special, interiorul este echipat cu scaune sport și un volan și schimbător cu design special. În plus, RCZ R va fi echipat și cu un "engine sound system" care promite să ofere senzații auditive speciale.

Galerie foto Peugeot RCZ R

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii