FacebookTwitterLinkedIn

Noutatea acestui parteneriat îl reprezintă producţia meciurilor ce va fi asigurată pentru ambele staţii de televiziune de către compania RCS & RDS. Pe lângă extinderea distribuţiei, cele două televiziuni vor include și alt conținut legat de fotbal și alte sporturi, cât și producții de entertainment proprii și achiziționate.

Noile formate de reality și de entertainment vor intra în curând pe cele două posturi, dar și o serie de filme și seriale achiziționate de la companii mari de producție.

Reamintim că RCS & RDS a contestat pe tot parcursul anului trecut licitația prin care ISB a primit drepturile pentru difuzarea meciurilor din Liga 1 și Cupa Ligii și a refuzat să preia Look TV și Look Plus în grilele sale la prețul de retransmisie oferit în piață, care a determinat de exemplu UPC să vândă Look TV și Look Plus într-un pachet extra la prețul de 10 lei pe luna cu TVA inclus.

Începând cu luna februarie, LOOK TV şi LOOK PLUS vor face parte din pachetul de bază oferit clienţilor de televiziune prin cablu şi satelit al RCS & RDS, și vor transmite în regim live toate cele nouă meciuri ale fiecărei etape din „Liga 1”, precum şi meciurile din cadrul „Cupei Ligii”.

Decizia RCS & RDS de a include televiziunile în pachetul de bază contrazice tratamentul comercial pe care UPC l-a aplicat acestor două televiziuni considerându-le „cu plată”.

Potrivit CNA, deţinătoarea licenței audiovizuale pentru Look TV este societatea TRANSILVANIA LOOK SA, ai cărei acţionari sunt: Intel Sky Broadcast Ltd (Malta) – 99% şi Paszkany Arpad – 1%. Acţionarii Intel Sky Broadcast Ltd (Malta): Librum Investment Inc. (Seychelles) – 99.9167% şi Michel Kilindo (Seychelles) – 0.0833%. Acţionar unic al Librum Investment Inc. (Seychelles) este Benno Paul Heidelberger (Ungaria).

Licența Look Plus este deținută de NCN STUDIO TV SA, ai cărei acţionari sunt: Intel Sky Broadcast Ltd (Malta) – 99.4051% şi Mureşan Mariana – 0.5949%.