FacebookTwitterLinkedIn

Mai exact, până la sfârșitul lunii sptembrie, clienții Digi Mobil din 12 orașe vor beneficia de avantajele tehnologiei 4G, urmând ca până la finalul anului să își extindă aria de acoperire. Pentru început sunt vizate orașele București, cluj, Timișoara, Brașov, Oradea, Craiova, Constanța, Iași, Arad, Sibiu, Pitești și Ploiești.

În același timp, compania va continua să își dezvolte rețeaua de comunicații mobile pentru a avea acoperire 3G și 4G la nivel național.

Noua licență în bandă de 2.600 MHz ne va permite să dezvoltăm în continuare rețeaua de comunicații mobile, astfel încât să le oferim clienților noștri o mai bună acoperire, viteze mai mari de transfer pentru traficul de date de care beneficiază la orice tip de abonament, la aceleași prețuri competitive cu care i-am obișnuit, spune Valentin Popoviciu, director de dezvoltare RCS & RDS.

Tehnologia 4G va fi disponibila în pachetele Digi Mobil începând cu finele lunii septembrie când compania va introduce în oferta sa comercială și terminale compatibile 4G (LTE TDD în bandă 38 LTE TD 2.600). Astfel, clienții Digi Mobil vor putea naviga mai rapid pe internet, vor putea descarcă aplicații, muzică, iar streaming-ul video sau încărcarea fișierelor de mari dimensiuni se vor realiza mult mai rapid.

Licența a fost dobândită în urma unui proces de cesiune dintre 2K Telecom și RCS & RDS, cu acordul Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM).