Cautare
, Contributor

Opinii |
|

RCS & RDS are un defect de comunicare publică sau nesocotește legea audiovizualului

Mihai_Pavelescu.jpg
Moș Crăciun cu plete dalbe se pare că face unele companii să se precipite cu tot felul de anunțuri „cadou” pentru publicul larg - printre acestea și cel al RCS că a cumpărat licențele tuturor radiourilor deținute de PRO TV SA.

RCS & RDS are un defect de comunicare publică sau nesocotește legea audiovizualului, care face ca acest anunț să nu poată fi dat decât după acordul CNA, potrivit art. 56 alin (1) din Legea audiovizualului: „Licenţa audiovizuală analogică sau digitală poate fi cedată către un terţ numai cu acordul Consiliului, nu mai devreme de un an de la data intrării în difuzare (această condiție este singura cu certitudine îndeplinită la ora aceasta, n.red.), cu asumarea de către noul titular a tuturor obligaţiilor decurgând din licenţă şi cu prezentarea certificatelor fiscale din care să rezulte că la data solicitării acordului Consiliului pentru cedarea licenţei nici societatea titulară cedentă a licenţei şi nici societatea cesionară nu înregistrează obligaţii restante la bugetul de stat”.

Informația a scăpat de sub control și a fost publicată inițial pe surse de site-urile de media, probabil după finalizarea negocierilor și perfectarea acordului de principiu ca tranzacția să fie realizată. OK! Ba chiar se pare că anunțul RCS a fost făcut după ce tranzacția a fost „supusă aprobării Consiliului Național al Audiovizualului”, care are 30 de zile la dispoziție să comunice un răspuns. Presupunând că dosarul este complet.

Așadar, în loc de „din luna decembrie RCS & RDS își completează portofoliul media cu patru posturi de radio” anunțul RCS & RDS se va citi corect așa: „RCS & RDS își va completa protofoliul media cu patru posturi de radio dacă și când va primi aprobarea de la CNA”.

Ferească Moșul ca vreuna din companii să aibă datorii la stat și să nu și le fi eșalonat, ferească Moșul ca RCS să vrea să schimbe grilele radiourilor și, în general, ferească Moșul ca unii membri CNA să se fi trezit cu fața la perete în ziua discutării cererii, probabil undeva pe la sfârșitul lunii ianuarie 2015!

În cazul Telekom România, care a anunțat că va difuza exclusiv meciurile din UEFA Champions League și UEFA Europa League, situația este și mai simplă: Moș OTE vine abia din iulie 2015, când încep drepturile pentru pachetul de sezoane 2015 – 2018 pe care le-a achiziționat.

Mihai Pavelescu este editorul MEDIA EXPRES.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii